29
Vi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Luni, 05 Martie 2018, ora 11:00, asociația noastră, în calitate de reclamant, vă invită la Curtea de Apel Cluj, camera 38, unde va avea loc procesul cu Autoritatea Națioanlă Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Animalelor privind structura greșită a codului de microcip (a transponderului).


          Fiind o asociație de protecție a animalelor concepută pentru a veni atât în sprijinul acestora cât și a proprietarilor lor, considerăm că este de datoria noastră să atragem atenția ori de câte ori autoritățile naționale nu respectă legislația sau când aceasta este contrară normelor internaționale (Vezi sentința C.C.R: http://readc.ro/activitati/explicatia-sentintei-curtii-constitutionale-asupra-conditionarii-vaccinului-antirabic-gratuit-pe-intelesul-tuturor).


          În prezent, conform Ordinului A.N.S.V.S.A. 1/2014, structura codului transponderului este stabilită în contradictoriu cu normele internaționale (ISO 11784, care se referă la unicitatea codului și trasabilitate – urmărirea traseului parcurs de la producător la exportator sau la viitorul proprietar al animalului).


          Actuala structură a codului de transponder îngrădește siguranța înregistrării și evidența corectă a animalelor la nivel național și internațional, crescând șansa ca ele să rămână fără număr de identitate legal sau acesta să fie produs în serie dublă.


          Și această normă tehnică neconformă a fost reclamată personal, de către noi, în anul 2014, în audiență la A.N.S.V.S.A., iar de atunci dânșii refuză orice întâlnire cu societatea civilă, adică cu asociația noastră, producând un alt abuz conform Ordonanței 26/2000 privind colaborarea instituțiilor cu O.N.G.-urile, în interes de grup sau național, adică spre binele a 9 milioane de proprietari de carnasiere domestice (câini și pisici).


          Asociația noastră invită, așadar, la data menționată, asociațiile interesate, entitățile mass-media și toți iubitorii de animale responsabili care doresc să se implice și să ne sprijine și de această dată.

 

--

Cu stimă,
Conducerea R.E.A.D.C
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh