28
Joi, Mar
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Căutările persoanei dispărute sâmbătă seara pe lacul Beliș-Fântânele intră în cea de-a șaptea zi. În cele șase zile de căutări desfășurate de către echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului Cluj, împreună cu echipele Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și ale Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost acoperite 150 de hectare din suprafața lacului, fiind efectuate căutări cu echipamentele sonar din dotarea bărcilor de salvare pentru batrimetrie în perimetrul de căutare.
Pe timpul nopții acțiunile de căutare au încetat temporar, fiind necesară respectarea regulilor privind siguranța salvatorilor. Suprafața de căutare a fost stabilită ca urmare a corelării indiciilor 
și mărturiilor existente privind perioada și zona în care se presupune că a dispărut persoana căutată.
Acțiunile au cuprins căutări efectuate la luciul apei și în mediul subacvatic a indicilor care să poată ajuta efectuarea căutărilor prin scufundare.
A fost efectuate acțiuni de scufundare și căutare de către scafandri din cadrul SPJSS Cluj, însă reperele verificate nu s-au dovedit a fi persoana căutată.
Alăturat vă transmitem o reprezentare grafică privind suprafețele, indiciile și reperele care au fost utilizate în acțiunile de căutare în care au fost implicate forșe din instituțiile menționate.
Rămân în continuare elemente de risc și dificultăți pentru scafandrii:
 - suprafața foarte mare de căutare care rezultă în urma indiciilor existente,
 - vizibilitate subacvatică foarte redusă sau chiar nulă pe fundul lacului, datorate straturilor variabile și consistente de nămol,
 - adâncimi care variază subit și peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40m,
 - diversele corpuri sau resturi de materiale care există în mediul subacvatic, cum ar fi bușteni, bancuri de turbă sau chiar trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului. 

Compartimentul Informare și Relații Publice
Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” al județului

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh