26
Vi, Apr
2 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dezamăgiți de atitudinea Guvernului Republicii Moldova, care prin grănicerii săi de la vama Ungheni nu a permis Marșului Centenar să treacă Prutul pe jos, unioniștii au întins zeci de corturi noaptea trecută în vama Albița-Leușeni.

Azi, de Ziua Independenței Republicii Moldova față de Uniunea Sovietică, singurul cadou pe care ni-l dorim este să fim lăsați să continuăm marșul nostru pe jos, din care am străbătut 1200 de km.  Guvernul de la Chișinău a arătat că se teme de 100 de tineri cu steaguri tricolore și care poartă tricouri cu mesaje unioniste, că se teme de anul Centenarului Marii Uniri. Noi nu ne temem de nimic pentru că știm care este direcția corectă: reîntregirea națională”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012.

Deși Poliția de Frontieră a României a permis duminică seară participanților la Marșul Centenar să traverseze granița de la Ungheni pe jos, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a refuzat să facă același lucru, în ciuda faptului că într-o acțiune similară, în 2015, grănicerii din stânga Prutului i-au lăsat pe unioniști să treacă podul feroviar pe jos. Astfel, după ce vama Ungheni le-a fost blocată, unioniștii au mers în vama Albița-Leușeni, unde așteaptă ca autoritățile Republicii Moldova să se răzgândească.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh