28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În urma protestului spontan din Vama Leușeni, 34 din cei 35 de cetățeni ai României care participă alături de basarabeni în Marșul Centenarului, au fost lăsați să treacă vama. Singurul reținut este George Simion, președintele Acțiunii 2012. Situația la vămile cu Republica Moldova este, însă, dificilă, liberă trecere având doar cei care nu sunt suspectați că vor participa la mitingul de sâmbătă al unioniștilor. 

Sute de cetățeni ai României sunt întorși din drum, din motive inventate, de la interdicție în Republica Moldova până la sistemul informatic care nu poate procesa cetățeni ai Uniunii Europene. Ultima oară când un astfel de caz s-a întâmplat a fost în martie-aprilie 2009, în perioada conducerii lui Vladimir Voronin. 

Solicităm Parlamentului României să respecte decizia unanimă votată în 27 martie și rugăm membrii Parlamentului să participe în calitate de observatori la manifestația din 1 septembrie 2018, ora 12:00, din Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău. Este singura formă de a asigura desfășurarea în bune condiții a manifestației pro-Unire care a speriat atât de mult politicienii de la Chișinău”, a declarat președintele Acțiunii 2012, George Simion.

Reamintim că Parlamentului României a adoptat în unanimitate, la împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Țara o declarație potrivit căreia „România și cetățenii ei sunt și vor fi întotdeauna pregătiți să vină în întâmpinarea oricărei manifestări organice de reunificare din partea cetățenilor Republicii Moldova, ca o expresie a voinței suverane a acestora”.

Marșul Centenarului, o acțiunea comemorativă pentru împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, a pornit pe 1 iulie de la Alba Iulia, se desfășoară pe jos și era planificat să ajungă în Chișinău pe 1 septembrie. Participanții străbat peste 1300 de kilometri, trecând prin locurile importante pentru Primul Război Mondial și reîntregirea României.

 

          29 august 2018

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh