28
Joi, Mar
23 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

A scoate din anonimat o forma de mișcare la vârsta a III-a, organizata în natură, poate fi o provocare. Exercițiul fizic la vârstnic capătă anumite valențe și, astfel, devine o acțiune de menținere a sănătății, dar și o relaxare sublimă a organismului.

Demersul Asociației Centrul de Îngrijire și Asistență „Acoperământul Maicii Domnului" Turda, deschide o ușă spre un proiect dedicat persoanelor vârstnice, cu ecou spre mintea omenească, de a recunoaște și înțelege persoana de vârstă înaintată. 

Cum se explică acțiunea de astăzi ? Serbarea Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, prin promovarea mișcării fizice de grup, desfășurată în natură. 

Ca și obiecte de lucru s-au folosit: mingi, bastoane, baloane și parașuta curcubeu.

Locul desfășurării evenimentului: Cheile Turzii (dar alte locații vor urma).

Adăugăm în lista de participanți: 14 persoane vârstnice din cadrul asociației, dintre care o persoană în scaun rulant, plus 12 voluntari, dintre care 3 asistente medicale, 2 specialiști în filmare aeriană și un kinetoterapeut, coordonatorul proiectului.

„Pentru cei care privesc cu entuziasm acțiunea noastră, dorim să-i anunțăm că implicarea lor în viitoarele proiecte, sunt binevenite, în mod voluntar și cu bună-credință", a declarat directorul asociației Vasile Știopei. 

Pin It

Comments   

# Muncitorul 2018-10-01 18:26
Sportul este foarte important chiar și la vârsta a treia. Felicitări participanților, un stil de viață ce include sportul, este sănătos.
Reply | Reply with quote | Quote

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh