20
Sam, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România, filiala Cluj, continuă lupta împotriva hepatitelor printr-o acțiune de testare  desfășurata joi, 25.10.2018, la Colegiul Tehnic Turda. Astfel, un număr de 79 persoane, elevii ai claselor a XII-a și cadre didactice care predau la Colegiu au fost testate, gratuit, prin teste de sânge.

Acțiunea este parte integrantă a unei campanii ample desfășurate la nivel național și urmărește depistarea precoce a infectării cu virușii hepatici B si C.

Hepatitele reprezintă boli infecțioase, de cele mai multe ori asimptomatice, fapt care generează pericole majore întrucât cei afectați pot transmite virusul în orice moment.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), hepatitele virale B și C reprezintă provocări majore, afectând 325 de milioane de oameni. Aceste afecțiuni generează cancer hepatic și provoacă anual 1,34 milioane de decese deoarece cel puțin 60% din cazurile de cancer hepatic au la bază testarea târzie, respectiv accesul la tratament pentru hepatitele B și C în stadii avansate ale bolii.

Campania de testare este organizata în parteneriat cu Laboratorul Bioclinica din Cluj Napoca.

Mulțumim sponsorilor:  Abbvie, Biopredictive, CAA Turda, pentru susținerea asociației în vederea realizării acestei campanii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh