20
Sam, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Fabrica de  Timp Liber Turda (FTL) și Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH) organizează miercuri, 21 noiembrie, ora 17:00 la Fabrica de Timp Liber (fosta Fabrică de Bere) o discuție cu privire la pericolele traficului de ființe umane și recoltării forțate a organelor, o problemă care se manifestă atât la nivel global cât și în România, stat în care, doar în 2015, au existat 880 de cazuri de persoane exploatate. 

Traficul de organe este un subiect ocolit  sau prezentat parțial pentru a nu oripila opinia publică însă tocmai evitarea discuțiilor pe acest subiect este cauza care contribuie la proliferarea fenomenului. În 2016, în România au fost deschise 864 de cazuri noi de trafic iar 358 de persoane au fost suspectate de a fi traficanți.  Ceea ce este și mai important este că recoltarea forțată de organe diferă de orice altă formă de trafic de persoane întrucât domeniile de unde pot proveni traficanții și brokerii sunt mai variate: doctori,  șoferi de ambulanțe, lucrători de la morgă, etc.

În cadrul evenimentului, DAFOH va fi reprezentat de către Gina Sturdza, directorul Societății Independente Române pentru Drepturile Omului activă în domeniul traficului de ființe umane și traficului de organe ca parte din fenomenul corupției și crimei organizate de la nivel mondial. SIRDO are statut consultativ pe lângă ECO SOC în cadrul Organizației Națiunilor Unite și Asociat de gradul I la Departamentul ONU de Informații Publice. Gina este de origine româno-canadiană cu o experiență de mai bine de 20 de ani în poziții de conducere din industria financiară canadiană. Este traducătoarea în limba română a cărților "Recolta sângeroasă: Recoltarea organelor practicienilor Falun Gong din China" și "Organele statului - Abuzul de transplante în China". 

De asemenea, prezentă va fi și Ana Mădălina Crăciun, consilier juridic, implicată în mai multe activități de voluntariat începând cu 2015 când a participat la strângerea de semnături pentru petiția împotriva recoltării forțate de organe din China. În prezent Ana lucrează la adaptarea legislației în domeniul transplantelor și a traficului de organe.

Astfel, FTL împreună cu DAFOH vă invită la o discuție despre un flagel mondial care afectează 60000 de oameni anual, doar în China, și care devine din ce în ce mai răspândit și în Europa.

Fabrica de Timp Liber este o inițiativă a Fundației Rațiu pentru Democrație din Turda. Programul își propune să ofere un spațiu dedicat comunității, prin restaurarea și redeschiderea unuia dintre simbolurile orașului – fosta fabrică de bere. Odată cu inaugurarea spațiului, sperăm să creștem sentimentul de mândrie al cetățenilor care locuiesc în Turda și în împrejurimi.

Doctors Against Forced Organ Harvesting este o organizație globală fondată de medici din diverse specialități care recunosc necesitatea stopării practicilor ilegale de prelevare a organelor și care promovează etica în medicină. DAFOH a fost nominalizat în 2016 la Premiul Nobel pentru Pace.
 
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh