19
Vi, Apr
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

După ce au adus municipiului Turda primul vin premiat la competiții de specialitate, investitorii de la podgoria, crama, pensiuneaThumbnail image și restaurantul „Sarea-n bucate” mai fac turdenilor un cadou: un domeniu de călărie și prima competiție de gen găzduită la Turda.

Prima ediţie a Competiţiei Internaţionale Salina Equines Horse Trophy are loc în 16-19 iunie 2016.

Desfășurat pe domeniul Salina Equines - un domeniu ecvestru întins pe o suprafaţă de două hectare din imediata apropiere a Salinei Turda Durgău - evenimentul hipic este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER), fiind inclus în calendarul competiţional internaţional.

„Pasionaţi de călărie sau iubitori ai evenimentelor sportive în aer liber, toţi oaspeţii noștri se vor bucura de energia a trei zile de competiţie și momente atractive, desfășurate într-un cadru natural ofertant: Salina Turda Durgău, Podgoria și Crama La Salina și Pensiunea & Restaurantul Sarea-n Bucate. Estimăm că vor participa direct la eveniment aproximativ două mii de pasionaţi de echitaţie, la care se adaugă telespectatorii ce pot urmări de acasă competiţia. Publicul nostru ţintă este unul educat, cu posibilităţi materiale peste medie, o parte semnificativă provenind din mediul de afaceri zonal și naţional”, se arată în documentul de prezentare al evenimentului.

În același material se vorbește nu doar de competiția intitulată „Salina Equines Horse Trophy” ci și de centru ecvestru propriu-zis și ideea în care a fost realizat: „Astfel, în ultimii ani, am creat lângă Salina Turda Durgău un spaţiu care vorbește despre crezul nostru: o podgorie și o pensiune cu restaurant unde oaspeţii noștri pot degusta vinuri din soiuri nobile și bucate tradiţionale, rodite de pământul transilvan. Deschiderea Centrului Ecvestru Salina Equines a venit firesc, din aceeași pasiune pentru un stil de viaţă mai sănătos, mai echilibrat. În lumea solicitantă în care trăim, navigând obosiţi printre griji cotidiene, caii ne pot învăţa despre calm, armonie și forţă interioară. Dacă știm să ascultăm cu atenţie lecţiile tăcute pe care ni le oferă animalele nobile, descoperim un alt fel de a trăi, mai benefic minţii și trupului. Misiunea noastră este să facem posibile aceste lecţii, prin reîntâlnirea dintre om și cal”, se arată în materialul informativ citat.

Revenind la competiția hipică din iunie, se estimează că se vor înscrie la start  peste 120 concurenţi din ţară și străinătate, care au șansa de a câștiga premii atractive și o serie de facilităţi premium. Conform organizatorilor, Salina Equines Horse Trophy cuprinde trei categorii de probe:

 

Proba de obstacole

Este nivelul cel mai provocator și sofisticat al competiţiei de sărituri; o competiţie pur atletică, de ordin superior. Calul și călăreţul devin unul, oferind astfel tipul de entuziasm neîntâlnit în alte sporturi. Bărbaţii și femeile concurează ca egali. Calul deţine puterea, iar călăreţul deţine controlul.

 

Proba de atelaje cu doi și patru cai

Presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole unde combinaţia între cel mai rapid timp și numărul redus de obstacole dărâmate desemnează câștigătorul probei.

 

Proba de anduranţă ecvestră

Denumită și “maratonul cailor”, constă în parcurgerea unor trasee prin păduri şi dealuri, în alergare, pe distanţele de 30, 40, 60, 80 și 120 de km, proba fiind asistată de medici veterinari, arbitri și observatori.

 

Thumbnail imageAlăturat puteți vedea programul cu caracter provizoriu, deocamdată, al competiției ecvestre ce vaThumbnail imagemarca o nouă premieră în orașul de pe Arieș sau, ca să fim mai aproape de locația centrului ecvestru, în orașul Salinei. Publicăm și harta zonei de organizare.

Vom reveni cu alte amănunte despre competiție pe măsură ce organizatorii ni le vor furniza.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh