18
Joi, Apr
19 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Centura de siguranta dă multe bătăi de cap șoferilor de pretutindeni. În ciuda faptului că mulți dintre aceștia nu-i găsesc utilitatea, centura de siguranta a dovedit de-a lungul timpului că poate salva vieți ori că poate atenua șocul unui accident auto.

Potrivit cercetărilor ştiinţifice, prin neutilizarea centurilor de siguranţă se măreşte semnificativ riscul de a fi ucis sau grav rănit în cazul unei coliziuni, iar mii de vieţi omeneşti ar putea fi salvate, dacă toată lumea ar respecta această regulă elementară.

Astfel Asociatia Club Rotary Campia Turzii va derula proiectul  „Crash – Încearcă! Te convinge!”, este un proiect conceput şi realizat pentru prima dată în SUA sub denumirea “The Seat Belt Convincer” cu scopul de a educa publicul asupra beneficiilor aduse de folosirea centurilor de siguranţă, chiar şi la coliziunilor minore.

Rezultatele obţinute prin intermediul acestui program şi statisticile din Romania în legătură cu nefolosirea sau folosirea neregulamentară a centurii de siguranţă ne-au îndemnat în demararea programului “Crash – Încearcă! Te convinge!” şi în Campia Turzii.

Funcționarea simulatorului

•  Pasagerii vor ocupa scaunul când aceasta este în partea superioară a rampei şi îşi vor pune centura de siguranţă. Dacă acesta este greşit folosită, operatorul convingătorului le va face un instructaj de folosire corectă a acesteia, urmată de partea de rulare şi coliziune la o viteză de 8-16 km/h.

•   În momentul coliziunii pasagerii vor avea prilejul să experimenteze realul scop şi utilitatea folosirii centurii de siguranţă, chiar şi la o viteză de doar 8-16 km/h.

Simulatorul de accidente va fi prezent la concursul TRANSILVANIA DRAG RACE  ce se va desfasura in Campia Turzii in perioada 29-30.10.2016 cat si in alte locatii din oras in urmatoarele zile.

Ce este rotary:

Rotary este o organizaţie de oameni de afaceri şi specialişti, reuniţi pe plan mondial, care au un rol activ in comunitatile in care traiesc, imbogatindu-si prin aceasta atat viata personala cat si pe cea profesionala. Rotary oferă ajutor umanitar, promovează cele mai înalte standarde etice în orice activitate profesională şi contribuie la instaurarea climatului de bunavoinţă şi pace în lume.

Prin proiectele sale, un club Rotary poate aduce imbunatariri semnificative asupra vietii din comunitatea sa. Membrii Rotary se implica in proiecte care deservesc comunitatea si care izvorasc din probleme critice cum ar fii: saracia, foametea, copiii cu risc, analfabetism, violenta, mediu, sanatate, etc. De asemenea, rotarienii vin in sprijinul programelor pentru tineri, incurajeaza oportunitatile educationale si schimburile internationale pentru studenti, profesori si alte categorii, in scopul dezvoltarii profesionale.

 

Chiper Doru,

Presedinte RC Campia Turzii

2016-2017

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh