28
Joi, Mar
20 New Articles

Eveniment
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Reprezentanții celor două instituții au susținut noua campanie de siguranță elevilor din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj;

În județul Cluj, acțiunile s-au desfășurat la Școala Gimnazială Tureni,  Liceul Tehnologic Special SAMUS Cluj Napoca și Grădinița cu Program Prelungit “Parfum de Tei” Cluj Napoca.

În ultimele trei săptămâni peste 500 de copii, școlari și preșcolari, din 15 instituții de învățământ din 5 județe din partea de nord a țării au avut parte de lecții inedite, care au depășit limitele manualelor didactice obișnuite.

Reprezentanții IGSU și E.ON și-au reluat pentru câteva ore rolul de dascăli în materie de siguranță și au transmis elevilor informații și sfaturi utile care să îi ajute să își formeze un comportament preventiv corect și o reacție corectă și promptă în diferite situații de urgență.

Ce este o situație de urgență? Cum folosim corect sursele de energie? Ce să facem dacă simțim miros de gaz? Cum să procedăm dacă ia foc vreun obiect acasă sau la școală? Dar mai ales cum putem preveni un incendiu sau o explozie? Acestea au fost doar o parte dintre întrebările care și-au găsit răspuns în cadrul noilor lecții de siguranță.

De asemenea au fost prezentate materiale video sugestive care au generat discuții folositoare, copiii având totodată ocazia de a exprima opinii și de a adresa întrebări ”dascălilor” de la IGSU și E.ON.

După ce au analizat împreună situații concrete care pot genera incidente grave precum și modul de prevenire al acestora prin respectarea unor reguli simple dar și montarea de detectoare de fum, toți cei prezenți au concluzionat: ”Mai bine previi, decât să nu fii!”, acesta fiind și mesajul noii campanii de siguranță lansată în această toamnă de cele două instituții partenere.

Formarea unui comportament preventiv corect este esențială, mai ales la copiii de vârstă preșcolară și vârstă școlară mică deoarece acum se pun bazele pe care vom clădi ulterior abilități și competențe. Aceste lecții sunt foarte utile, nu doar pentru copii, ci și pentru noi profesorii, mai ales că vin din partea specialiștilor, sunt succinte și foarte bine prezentate. Vă mulțumim că ați venit în mijlocul nostru și vă așteptăm ori de câte ori vă permite timpul”, a declarat la final unul dintre profesorii gazdă.

Lecțiile de siguranță vor continua și în alte județe ale țării, aflate în aria de competență a Grupului E.ON în România.

 

Despre detectoare

Montarea detectoarelor a devenit o cerință obligatorie în ţări precum Germania, Franţa, Marea Britanie, Belgia, Danemarca, SUA, Canada sau Australia, iar conform studiului White Paper, realizat de Public/Private Fire Safety Council, în SUA această practică a redus cu circa 50% numărul victimelor.

În România, echiparea cu instalaţii de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu este obligatorie numai pentru imobilele foarte înalte, pentru spaţiile comune (holuri, magazii, scări de evacuare, centrale termice de bloc etc.), precum şi pentru spaţiile transformate în unităţi de comerţ sau servicii publice.

 

Despre parteneriatul „Împreună pentru siguranţă

Încheiat între Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România în luna septembrie 2012, parteneriatul a condus la derularea, la nivel naţional, a mai multor campanii comune de informare şi conştientizare a cetăţenilor privind riscurile la care se expun în cazul utilizării necorespunzătoare a energiei.

Anul acesta, pornind de la necesitatea reducerii numărul de victime şi a pagubelor materiale, cele două părţi au iniţiat, sub egida R.I.S.C., o campanie de informare preventivă a populaţiei pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuinţa proprie.

Urmare a campaniilor şi acţiunilor comune derulate până acum de cele două instituţii partenere, conform statisticilor I.G.S.U., în perioada  01 octombrie 2012 - 30 iunie 2016 numărul incendiilor a scăzut cu peste 9% raportat la perioada 01 octombrie 2008 - 30 iunie 2012, iar numărul victimelor s-a redus cu circa 7%.

 

Despre I.G.S.U.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) a fost înfiinţat în data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protecţiei Civile şi Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonată Ministerului Afacerilor Interne. La nivel naţional, I.G.S.U coordonează toate organizaţiile implicate în managementul situaţiilor de urgenţă, în concordanţă cu principiile existente pe plan internaţional, specifice ONU, NATO, UE şi altor organisme la care România este parte/a aderat.


Despre E.ON România

Grupul E.ON este activ de 11 ani pe piaţa locală în domeniile furnizării şi distribuţiei de gaze naturale şi energie electrică, deservind peste 3 milioane de clienţi din 20 de judeţe situate în partea de nord a ţării. Din Grupul E.ON în România fac parte companiile E.ON Energie România, E.ON Distribuţie România şi E.ON Servicii Clienţi.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh