08
Dum, Sep
2 New Articles

Anunțuri
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Care este diferenta intre tipurile de remorci ce pot fi tractate

Cei ce detin permis categoria B pot conduce autoturisme care au o masa maxima autorizata de pana in 3500 de kg cu maxim 8 locuri, in afara de cel al soferului;

Ei pot sa tracteze cu autoturism categoria B remorci cu masa maxima autorizata de pana la 750 de kg.

Masa maxima autorizata este reprezentata de masa proprie a autovehiculului la care se adauga masa incarcaturii si este precizata de catre constructor in cartea de identitate a vehicului.

 

Ce drepturi au conducatorii de vehicule cu permis categoria B-extins

Acestia pot tracta remorci cu masa maxima autorizata mai mare de 750 de kg.
In mod frecvent este vorba de cei ce isi doresc sa tracteze rulote cu autoturismul.

Conditia restrictiva la categoria B-extins este ca masa maxima autorizata a autovehiculului tragator plus masa maxima autorizata a remorcii sa nu fie mai mare de 4250 kg.
Acest lucru se poate intampla daca si vehiculul tragator are o masa mare, de exemplul in cazul vehiculelor de teren.

 

Ce drepturi au conducatorii de vehicule cu permis categoria BE

Categoria BE permite conducererea unui vehicul din categoria B care tracteaza o remorca ce poate depasi masa maxima autorizata de 4250 de kg.

Trebuie insa sa verificati in cartea de identitate a vehicului tragator ca acesta are o capacitate de tractare suficienta pentru masa maxima autorizata a remorcii.

 

Cum se obtin   categoriile B-extins si BE

Este stric necesar sa detii deja categoria B.

Pentru categoria B extins va fi nevoie de 7 ore de pregatire practica. Pe baza acestor ore de pregatire scoala Cabriolet va elibera o adeverinta iar pe baza adeverintei serviciul permise va trece codul 96 pe permis.

 

Pentru categoria BE cei care doresc sa conduca un ansamblu de peste 4250 de kg trebuie sa obtina un cazier judiciar, sa faca analize medicale si analize psihologice la inscrierea la scoala. Ulterior urmeaza 10 ore de teorie si 10 ore de practica si sustin un examen teoretic si unul practic, prin care sa demonstreze ca sunt apti sa conduca automobilul cu remorca.

 

 

Care sunt riscurile tractarii unei remorci daca nu ai permis aferent categoriei respective

Inchisoare sau amenda si Anularea permisului de conducere

“Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv (…) se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

În ipoteza condamnării la pedeapsa amenzii sau a suspendării sub supraveghere a pedepsei, permisul de conducere este anulat și va fi necesară reluarea școlii de șoferi și susținerea examenului.” Art. 335 alin.2 Cod Penal 

 

 

Atentie cand inchiriati remorci de la firme specializate sau de la vecini

Conform sitului avocatnet.ro un vizitator spune: “Am inchiriat o platforma cu sarcina admisa de 2000kg unei persoane ce a tractat-o cu un autoturism din categoria B  si a fost oprit de un echipaj de politie si i s-a intocmit dosar penal “

Raspuns avocat “Pentru a conduce un astfel de ansamblu de vehicule persoana care detine categ B trebuie sa faca dovada absolvirii unui curs de formare si din acest motiv i s-a intocmit dosar penal.
Partea buna pentru dvs. este ca ati inchiriat doar remorca si nu si vehiculul tragator deoarece ati fi fost in aceeasi situatie cu cel caruia i-ati inchiriat remorca, vezi art. 335 alin. (3).

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. 1  (conducere fara permis) sau alin. 2

Astfel raspunderea este doar a celui care a tractat remorca si din necunostinta de cauza a ajuns in postura sa ii fie intocmit dosar penal.”

 

De la Cabriolet se pot inchiria o gama larga de remorci

In cazul in care doriti sa transportati marfa sau vi s-a defectat autoturismul si vret sa evitati costul mare al angajarii unei platforme Cabriolet pune la dispozitia doritorilor remorci tractabile atat cu permis categoria B cat si cu B-extins sau BE

Remorcile au mase maxim autorizate de 750 kg, 1500 kg, 2000 kg si 2700 kg.

De asemenea sunt disponibile la inchiriere remorci pentru transportat motociclete.

Detalii https://permis-de-conducere.turda.ro/inchirieri-remorci-auto-platforme-si-transport-motociclete/

 

Cei inscrisi la scoala de conducatori auto Cabriolet la orice categorie participa la tragerea la sorti pentru un autoturism Cabriolet

Si cei care obtin permis pentru tractat remorca se califica automat la tragerea la sorti pentru un autoturism cabriolet marca Peugeot 207.

Tragerea la sorti va avea loc in 15 septembrie si la aceasta participa toti cei ce s-au inscris la orice categorie la scoala de soferi Cabriolet.

 

Cabriolet

Turda, strada Gheorghe Lazar 2

Telefon 0264314136

https://permis-de-conducere.turda.ro  

 

 

Pin It