08
Dum, Sep
2 New Articles

Anunțuri
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Dupa ce scoala de conducatori auto si Moto Academia au decis acordarea unei burse de merit pentru un elev eminent dintr-unul din liceele din zona Turda Campia Turzii, contravenientul Ovidiu Vaida zis Șoni, care detine o scoala de soferi mai mica, a inceput sa profereze injurii prin intermediul retelei de socializare facebook la adresa reprezentantilor scolii de conducatori auto/moto Cabriolet.

Bursa poarta numele lui Catalin Timbus, un motociclist decedat intr-un accident rutier, care invata foarte bine la scoala.

Numele bursei a fost dat cu acordul familiei lui Catalin, care a multumit scolii de conducatori auto moto pentru pomenirea in acest fel, nobil, a lui Catalin.

Contravenientul Ovidiu Vaida pare sa fi fost foarte deranjat de gestul nobil al competitiei si a folosit in postarile legate de bursa sociala oferita de Cabriolet pe reteaua de socializare cuvinte ca “nesimtit”, “profitor” la adresa reprezentantilor scolii de conducatori auto moto Cabriolet.

 

Ca si cum cei care dau premiul Nobel, premiul Eminescu, sau Blaga vor sa profite cu nesimtire de durerea familiilor Nobel, Eminescu sau Blaga.

 

Acest mod injurios de adresare in spatiul public este un mod gresit de a-ti face publicitate afacerii intrucat este sanctionat de Legea ordinii si linistii publice 61/1991 republicata, chiar daca are loc online.

Articolul 2 aliniatul 1 al legii precizeaza ca săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora constituie contravenție dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni.


Contravenientul Șoni Vaida ar fi fost mai inspirat daca i-ar fi venit idea de a concura pe piata scolilor de soferi acordand si el o bursa unui elev emerit.

In schimb acesta a ales se profereze injurii.

 

Acolitii lui Soni Vaida, instructorul auto contravenient

 

Scoala lui Vaida foloseste ca strategie de marketing, spre deosebire de alte scoli care isi fac publicitate in presa, o ferma de troli care ii fac postari pe internet.

Trolii lui Vaida sunt manipulati de acesta sa ii dea comentarii pozitive in locul clientilor numindu-l “cel mai bun instructori auto si moto din Turda”

De asemenea sunt asmutiti atunci cand scolile concurente fac fapte bune sa le aduca injurii.

Alaturi de contravenientul Vaida au proferat injurii la adresa reprezentantilor scolii Cabriolet, un semnatar misterios, care are la numele de cont trecut Serban Serban:

 

Cand a aflat ca politia face cercetari asupra injuriilor proferate de el acesta si-a schimbat numele pe contul de facebook, in mod laș, sperand sa scape de bratul lung al legii.
Acest lucru nu l-a ajutat pe contravenient.
Titularul contului Serban Serban a fost identificat rapid de politie, prin mijloace specifice si amendat si el.

Politia nu a comunicat numele real al titularului contului de facebook Serban Serban.

Au mai proferat injurii o doamna numita Daniela M. si o doamna din Petrestii de Jos, Madalina S. Simona.

Au fost cu totii amendati prin procesele verbale de constatare a contraventiilor PCJX nr 0584524, 0584525, 0584476 si 0584477.

Desi cei patru contravenienti se cunosc, doamnele fiind prietenele apropiate ale lui Vaida si Serban Serban politia afirma ca nu sunt intrunite conditii de sanctionare ale lor in conformitate cu articolul 2, punctul 2 al legii (constituirea unui grup format din trei sau mai multe persoane, în scopul de a săvârși acțiuni ilicite, contrare ordinii și liniștii publice și normelor de conviețuire socială).
Daca s-ar dovedi ca cei patru au actionat concertat ca un grup infractional amenzile ar fi fost de pana la 1500 de lei.

In cazul de fata amenzile pot fi doar de pana la 1000 de lei.

Competitia speriata de proiectul Moto Academia

Contravenientul Șoni este nervos deoarece scoala Cabriolet a lansat proiectul Moto Academia care le da locuitorilor zonei optiunea sa faca scoala moto la preturi mult mai mici decat ale practicate de el, pornind de la 1599 lei, preturi ce includ toate orele necesare instruirii motociclistilor.

In afacerea contravenientului Ovidiu Vaida motociclistii trebuie sa fie gata de examen intr-un numar limitat de kilometri strabatuti cu motocicleta iar daca ii depasesc ajung sa plateasca la kilometru, ca la taxi si riscand sa depaseasca bugetul de 3000  de lei..

Cursantii acestuia sunt foarte nemultumiti ca afacerea contravenientului Vaida nu se respecta cele doua ore de condus motocicleta la fiecare sedinta pentru fiecare cursant  si dupa ce sunt pusi sa astepte in soare cu orele, in coditii de lipsa a apei potabile au la dispozitie un wc portabil din plastic, al carui miros insuportabil, pe canicula, il face de nedorit pentru cei cu un simt al mirosului educat.

  

Optiuni pentru scoala de motociclisti categoria A, A2, A1 in zona

 

Alternativ pot folosi serviciile Moto Acamedia, unde intr-un mediu civilizat, salubru, dotat cu apa curenta si toaleta, frigider cu racoritoare pot invata pe motociclete noi cu an de fabricatie 2024.

 Motocicletele Moto Academia sunt fabricate de marci consacrate: Honda, Suzuki, Benelli (nu CF Moto si jafuri pe care cursantii trebuie sa le impinga in poligon ca sa porneasca).

 Cu Moto Academia  cursantii pot sa invete de la motociclisti cu experienta si cursuri de Advance Riding, intr-un mediu relaxant si distractive, tainele cavaleriei pe doua roti.

 In plus au bonus cate un tricou Moto Academia  (oferta valabila in limita stocului disponibil).

 

Detalii:
https://moto-academia.turda.ro/

https://permis-de-conducere.turda.ro/

 

 

 

 

 

 

NR: NR - ACESTA ESTE UN ADVERTORIAL: TOATE AFIRMAȚIILE ȘI FOTOGRAFIILE CONȚINUTE ÎN EL SUNT PROPRIETATEA SC CABRIOLET SRL TURDA. TOATE DREPTURILE ȘI OBLIGAȚIILE CE REVIN DIN ACESTA APARȚIN RESPECTIVEI SOCIETĂȚI.

Redacția Turda Info și-a îndeplinit obligația prevăzută de Codul Deontologic al jurnalistului, solicitând dlui Alexandru Vaida poziția sa față de afirmațiile făcute la adresa sa de către  cei de la Cabriolet, însă acesta nu a făcut-o. Ne manifestăm în continuare disponibilitatea de a publica un drept la replică, dacă acesta respectă normele eticii și bunului simț.

 

Pin It