19
Vi, Apr
20 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În absența primarului și viceprimarului Câmpiei Turzii, aniversarea celor 158 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost un moment aproape trist. Nici consilierii locali nu s-au prea înghesuit să participe, cu excepția câtorva dintre consilierii PNL și a lui Vasile Simion Tot, de la PPU(S-L), prezent probabil pentru că fiica sa face parte dintr-unul din ansamblurile folclorice care urmau să încingă hora. A participat consilierul județean Dumitru Drăghici. Liderul PSD Câmpia Turzii, consilierul județean Petre Pop, nu a fost prezent la momentul din orașul său, fiind văzut însă mai târziu, la spectacolul din Turda.

Fanfara a început să cânte, un tânăr îmbrăcat în costum popular a purces în a flutura un drapel iar în jurul său câteva zeci de oameni au încins nu una ci două hore mai mici, după care cele două cercuri umane s-au contopit într-unul singur, momentul simbolic al Unirii Mici, a celor două principate române, fiind probabil, cel mai frumos al zilei. Chiar dacă, foarte probabil a fost făcut inconștient.

 

În cinci minute hora s-a oprit, iar oamenii au plecat la casele lor, după un moment foarte slăbuț pentru marcarea unei zile atât de importante pentru români, ca și cum acei oameni au făcut un lucru pe care erau obligați să îl facă deși le displăcea profund. 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh