29
Vi, Mar
19 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

cl-campia-20-iunie-2014Consilierii locali din Câmpia Turzii s-au trezit dis de dimineață pentru a lua o hotărâre istorică. Primarul municipiului, Radu Ioan Hanga, a convocat joi, 20 iunie, de la ora 8, o ședință extraordinară cu un singur punct pe ordinea de zi:aprobarea stingerii creanţei garantate  şi stingerea parţială a creanţelor bugetare pe care le are Municipiul Câmpia Turzii împotriva  SC Industria Sârmei Câmpia Turzii  S.A. prin darea în plată. Demersul reprezintă altceva decât continuarea demersurilor inițiate de administrația Hanga, după câștigarea Primăriei în 2012, de readucere în patrimoniul municipalităților a unor obiective extrem de importante pentru locuitorii urbei, cum ar fi Stadionul municipal și baza sportivă de acolo sau Casa de Oaspeți pe care fosta administrație le-au cedat, cu titlu gratuit, celor care aveau în proprietate combinatul metalurgic.

Ce au hotărât consilierii, în unanimitate? ”Se aprobă stingerea creanţei garantate în cuantum de 1 671 065,19 lei  prin darea în plată a Bazei Sportive (Stadion) - Câmpia Turzii, situat în strada Aurel Vlaicu nr.39 înscris în CF nr.51573 Câmpia Turzii  şi stingerea parţială a creanţelor bugetare în cuantum de 469 539,74 lei  prin darea în plată a imobilului Casa de oaspeţi, situat în municipiul Câmpia Turzii, str.1 Decembrie 1918, nr.1, înscris în CF 50531-C1-U5 şi a imobilului teren situat în Municipiul Câmpia Turzii, strada Laminoriştilor, nr.145, înscris în CF nr. 52435 Câmpia Turzii”.Aceasta la articolul 1 al Hotărârii Consiliului local, pentru că la următorul articol, consilierii local precizează că ”Imobilele menţionate la art.1, vor fi preluate de la debitoarea SC Industria Sârmei Câmpia Turzii  S.A. prin darea în plată, la valoarea înscrisă în coloana cu valoarea de piaţă din  Raportul de evaluare depus la dosarul de insolvenţă al debitoarei Industria Sârmei Câmpia Turzii SA nr.356/1285/2013, aşa cum rezultă din extrasul  anexă la prezenta hotărâre”. În plus, aleșii locali au decis că ”Se aprobă încheierea contractului de dare în plată care are ca obiect stingerea creanţei garantate pe care Municipiul Câmpia Turzii o are împotriva Industriei Sârmei Câmpia Turzii SA prin dare în plată, respectiv transferul de la debitor la creditorul garantat a dreptului de proprietate şi a posesiei asupra Bazei Sportive (Stadion)- Câmpia Turzii, conform anexei nr.2, parte integrantă din prezenta hotărâre și, respectiv, se aprobă încheierea contractului de dare în plată care are ca obiect stingerea parţială  a creanţei bugetare  pe care Municipiul Câmpia Turzii o are împotriva Industriei Sârmei Câmpia Turzii SA prin dare în plată, respectiv transferul de la debitor la creditor  a dreptului de proprietate şi a posesiei asupra imobilului Casa de oaspeţi, conform anexei nr. 3 din prezenta hotărâre”.
Administratorul public, Petre Pop, a postat, după ședința Consiliului Local, pe contul său de Facebook: Stadionul Municipal ISCT și Casa de Oaspeți a Palatului Cultural ”Ionel Floașiu”, revin acasă, în averea municipiului. Azi, după doi ani de demersuri s-a reușit readucerea în patrimoniul orașului a două active importante pentru identitatea noastră ca localitate, Stadionul Municipal ISCT și Casa de Oaspeți din Palatul Cultural. Am reparat o eroare făcută acum zece ani. Nu a fost ușor, mulți nu au crezut în demersurile noastre, dar am reușit!!! Mulțumim tuturor acelora care au crezut în proiectul nostru, care s-au implicat, domnului primar Radu Hanga, Consiliului Local  si personalului din primărie”, se bucură administratorul public, Petre Pop.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh