25
Joi, Apr
3 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

radu-hanga-clLa Câmpia Turzii se va realiza un vis mai vechi al tuturor producătorilor agricoli din zonă, un Centru de colectare a produselor agricole, fructe și legume.

Obiectivul nu ar fi fost posibil fără implicarea Consiliului Județean Cluj care a decis să aloce finanțarea necesară și mult mai mult decât atât, la solicitarea primarului Radu Ioan Hanga.

Obiectul Acordului de asociere îl constituie dezvoltarea Proiectului “Centru de colectare a produselor agricole fructe şi legume” prin care agricultorii din Judeţul Cluj şi în special cei din proximitatea Municipiului Câmpia Turzii să poată valorifica produsele agricole. Centrul va funcţiona ca un intermediar între producători şi retailerii de pe piaţa regională şi naţională.

În acest sens, forul legislativ județean a emis H o t ă r â r e a nr. 222 din 25 iunie 2013 prin care se aprobă asocierea dintre Judeţul Cluj şi Municipiul Câmpia Turzii pentru realizarea Proiectului “Centru de colectare a produselor agricole, fructe şi legume

Acordul de asociere prevede următoarele obligaţii:

I. Judeţul Cluj, prin Consiliul judeţean Cluj:

a. va suporta integral cheltuielile legate de efectuarea studiului de fezabilitate pentru realizarea Proiectului “Centru de colectare a produselor agricole fructe şi legume” pe terenul  pus la dispoziţie de Municipiul Câmpia Turzii; b. va identifica sursele necesare finanţării Proiectului; c. va asigura conducerea operativă şi administrativă a asocierii;

II. Municipiul Câmpia Turzii, prin Consiliul Local al Municipiului Câmpia Turzii:

a. va pune la dispoziţia asocierii, liber de sarcini şi litigii, imobilul teren în suprafaţă de 11.000 mp, din parcelele de teren identificate cu nr. cadastral 50623, înscris în CF nr. 50623 Câmpia Turzii, în suprafaţă de 8104 mp, categoria de folosinţă arabil, şi cu nr. cadastral 51159, înscris în CF nr. 51159 Câmpia Turzii, în suprafaţă de 11106 mp, categoria de folosinţă fâneaţă, cu acces direct la o arteră circulată intens şi cu acces direct din aceasta; b. se obligă ca pe întreaga perioadă de valabilitate a prezentului acord să nu înstrăineze sau să greveze în favoarea unor terţi imobilul pus la dispoziţia asocierii liber de sarcini; c. după finalizarea studiului de fezabilitate se obligă să pună la dispoziţie terenul şi să participe cu acesta pentru realizarea obiectivului de la art. 1 în cadrul formei de asociere decisă de comun acord cu Judeţul Cluj, indiferent care va fi aceasta - societate comercială pe acţiuni sau cu răspundere limitată, companie de proiect în cadrul unui parteneriat public privat, asociere în participaţiune cu un operator economic cu capital privat, public sau mixt, enunţarea nefiind limitativă -  în urma analizei de oportunitate efectuată pe baza studiului de fezabilitate, a valorii investiţiei, a surselor de finanţare propuse (credite, fonduri nerambursabile etc.); d. se va abţine de la împiedicarea prin orice formă a realizării obiectivului, depunând toate diligenţele necesare, cu bună credinţă, pentru eliberarea avizelor, aprobarea documentaţiei necesare realizării obiectivului, astfel cum aceste demersuri intră în aria sa de competenţă.

Cotele de participare la profit în cadrul noii asocieri convenite în urma analizei de oportunitate efectuată pe baza studiului de fezabilitate vor fi stabilite proporţional cu valoarea aporturilor în natură, evaluate de un evaluator independent agreat de ambele părţi, şi financiare ale fiecărei părţi.

Liderul asocierii pentru realizarea prezentului acord de asociere să fie Judeţul Cluj, calitate în care va coordona activitatea, fiind împuternicit să efectueze procedura de selecţie pentru efectuarea studiului de fezabilitate, precum şi să întreprindă toate demersurile legale pentru realizarea obiectivului.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh