16
Ma, Iul
2 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageAproximativ 30 de persoane disponibilizate de la deja defunctul combinat  Mechel au luat parte la şedinţa ordinară a Consiliului Local a municipiului Câmpia Turzii desfăşurată joi, 28 februarie, la Palatul Cultural” Ionel Floaşiu”.

După ce consilierii au dezbătut şi votat cele 18 puncte de pe ordinea de zi odată ajunşi la punctul diverse preşedintele de şedinţă a dat cuvântul deputatului Ioan Moldovan şi altor câțiva consilieri, moment în care sindicaliştii au considerat că nu vor fi acultaţi de membrii consiliului local şi au părăsit sala.

După o ceartă între disponibilizaţii de la Mechel în holul Palatului Cultural, aceștia au decis să reintre în sala de şedinţă şi au luat cuvântul. Ei și-au manifestat nemulțumirea față de felul în care se încearcă rezolvarea problemelor lor şi au cerut administraţiei locale şi Consiliului Local Câmpia Turzii să li se aducă la cunoştinţă contractul de privatizare a Mechel şi modalităţile de rezolvare a situaţiei în care a ajuns combinatul dar şi cei disponibilizaţi. Nu în ultimul rând, aceştia au cerut explicaţii pentru contractul cu Reiff şi de ce acest contract încă nu a fost reziliat dar şi din ce motive Consiliul Judeţean a schimbat construcţia parcului Tetarom IV de Thumbnail imagela Câmpia la Dej.  Pe lângă toate acestea, sindicaliştii vor să li se plătească salariile compensatorii iar primăria să pună sechestru pe bunurile combinatului şi să recupereze datoriile de la ruşi

Şi pe seama discursului deputatului Ioan Moldovan oamenii au ajuns la concluzia că bugetul naţional de anul acesta nu va mai putea duce la îndeplinirea proiectului Combinatului Social.

Surescitaţi şi frustraţi, sindicaliştii le-au cerut celor din Consiliul Local  Câmpia Turzii să lase deoparte luptele politice şi să-i ajute să creeze locuri de muncă pentru că altfel se va ajunge la situaţia în care ei nu vor mai putea plăti nici impozitele, ca să nu mai vorbim de facturile la utilităţi şi rate la bancă. Mai mult, ei au atras atenţia că primei ture de disponibilizaţi de anul trecut li se va termina şomajul în câteva luni iar ei nu doresc să ajungă să "de-a în cap cuiva" pentru a pune ceva pe masa familiilor lor.

Muncitorii le-au atras atenţia consilierilor şi asupra unuia din punctele de pe ordinea de zi cu privire la plata parcărilor de reşedinţă şi a celor cu plată. Oamenilor nu le-a picat deloc bine încă o taxă în plus.

În altă ordine de idei, administraţiei locale şi Consiliului Local  le va fi dificil să gestioneze o situaţie atât de sumbră, atât cu conducerea celor de la combinat dar şi cu oamenii disponibilizaţi care sunt din ce în ce mai disperaţi.

Discuţia aprinsă s-a încheiat cu programarea unei  întâlniri între reprezentanţi ai sindicaliştilor şi administraţia locală pentru a doua zi chiar şi în prezenţa ruşilor dacă acest lucru este posibil.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh