22
Lun, Iul
3 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageMai multe echipaje de jandarmi au descins miercuri, 20 februarie 2013, în Turda și Câmpia Turzii, cu scopul declarat de a realiza acțiuni de prevenire a fenomenului contravențional și infracțional. Jandarmii au depistat mai multe persoane care furau cablu electric și alte componente de pe traseul CFR. Pentru ca nu s-au supus somațiilor legale, jandarmii au folosit armamentul din dotare și au tras două focuri de armă, în plan vertical, pentru a-i opri pe hoți. Bărbații reținuți, în general țigani, s-au ales cu dosar penal pentru acțiuni infracționale prin care au creat un prejudiciu care, deocamdată, nu a fost calculat cu exactitate.

 La halda de zgură din Câmpia Turzii, jandarmii au încercuit și reținut pentru câteva ore peste 100 de oameni, bărbați, femei și copii, care sapă acolo după fier sau Thumbnail imagealte metale, chiar neferoase, multe provenite din cabluri electrice, de unde, rromii – care locuiesc chiar în apropierea haldei de zgură dar și a rampei de gunoi a orașului -  scot cuprul și aluminiul prin arderea izolației cablurilor electrice. Oamenii au stat zgribuliți în câmp până când jandarmii au întocmit actele și o parte dintre cei ce săpau la haldă s-au ales cu dosar penal pentru furt. Pentru cei mai săraci locuitori din Câmpia Turzii, halda de zgură care aparține Combinatului Mechel este singura sursă de venit iar punguțele cu sârme sau bucățile de fier sunt singurele care le asigură o bucată de pâine pe masă, lor și copiilor lor. Intervenția jandarmilor i-a speriat însă zecile de ființe umane care trăiesc la marginea societății se întorc acolo zilnic, cu siguranță, pentru a căuta fierul care să le asigure viața de zi cu zi. O viață privată de minimul necesar pentru traiul oricăror oameni, în afara lor, întrucât nu au nici o altă sursă de venit. Acești oameni, de multe ori, cad victimă unor accidente produse în mediul în care muncesc, în mod ilegal, în fiecare Thumbnail imagezi, cum a fost și cazul celebru din ultimii ani, popularizat de Știrile Pro TV Turda când mama unui copil de doar câteva luni a murit sufocată într-o surpare de teren la aceeași haldă de zgură.

Nici poliția nu s-a lăsat mai prejos zilele trecute, efectivele de ordine publică raportând acțiuni ”în sistem integrat pentru creşterea gradului de siguranţă publică”, orice or fi însemnând acestea în limbaj polițienesc. Informarea trimisă de Inspectoratul județean de Poliție descriu acțiunile respective în felul următor: ”Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor din judeţul Cluj, efectivele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj au fost angrenate în perioada 19-21.02.2013 în executarea unor acţiuni preventiv-reactive în sistem integrat cu efective mărite în locurile şi zonele de interes operativ din mediul urban şi rural, fiind constate 6 infracţiuni şi 218 fapte contravenţionale ( 52 la Legea 61/1991, 16 la Legea 12/1990, 109 la OUG 195/2002 republicată, 41 la alte acte normative).

Valoarea bunurilor confiscate de poliţişti a fost de 21.500 lei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh