29
Vi, Mar
19 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageConsilierul local Alin Sălăjean (Partidul Conservator Câmpia Turzii) a început cu dreptul anul 2013. Astfel, după ce el a fost cel care a iniţiat proiectul "Donează o carte", sprijinit de tinerii conservatori din Câmpia Turzii, ziua naşterii marelui scriitor naţional, Mihai Eminescu, a fost şi ziua când două şcoli au primit câte 240 de cărţi din fondul de carte adunat de tânărul politician conservator.

Cărţile au fost alese cu grijă, astfel încât să acopere programa claselor I-VIII. O mare parte dintre ele o reprezintă cele donate de directorul de la Sticla Turda dar s-au strâns un număr considerabil de cărți și din  partea cetăţenilor din Câmpia Turzii şi Turda. Sutele de universuri înmagazinate în colecțiile de hârtie tipărită au Thumbnail imageluat drumul Școlii Gimnaziale Ceanu Mare şi a Şcolii "Mihai Viteazul" din Câmpia Turzii.

Claudia Pop,directorul adjunct al Şcolii "Mihai Viteazul"  a salutat iniţiativa consilierului din Câmpia Turzii, exprimându-și în acelaşi timp speranţa că aceste cărţi vor stimula elevii şcolii, astfel biblioteca să ajungă să fie din nou frecventată.  Mai mult, printr-un citat din Nicolae Iorga, "Din cărţile pe care le citesc, copiii îşi formează o anumită concepţie asupra lumii, cărţile formează la ei anumite norme de conduită", Claudia Pop a ținut să întărească ideea că trebuie readusă cartea în lumea copiilor.

Virgil Păcurar, primarul comunei Ceanu Mare, le-a mulţumit organizatorilor pentru gestul făcut şi pentru faptul că au ales Şcoala din Ceanu Mare, invitându-l totodată pe iniţiatorul campaniei într-o vizită la şcoala din localitate. Nu în ultimul rând, a ținut să precizeze că trebuie făcut ceva pentru ca elevii să uite de internet şi televizor şi să înveţe câte ceva şi despre marii noștri scriitori dar şi despre cultura noastră. Primarul a făcut iniţiatorilor campaniei şi o invitaţie în Ceanu Mare pentru ca elevii să facă cunoştinţă personal cu cei care s-au gândit la educaţia lor.

Finalul a adus şi o nouă  invitaţie din partea lui Alin Sălăjean. El doreşte să se ţină de cuvântul dat alegătorilor şi vrea ca tinerii din Câmpia Turzii să vină cu proiecte pe care el să le prezinte în Consiliul Local, pentru ca astfel tinerii din municipiu să ia parte efectiv la proiecte pentru viitorul lor.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh