18
Joi, Iul
0 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Thumbnail imageMiercuri 16 ianuarie 2013, cu începere de la ora 10:00, va avea loc la Casa de Cultură Câmpia Turzii, prezentarea Proiectului European  “Întreprinderea socială”.  Obiectivul proiectului, care are o valoare totală de 6,4 milioane de euro, este de a crea aproximativ 350 de locuri de muncă pentru cei disponibilizati de la combinatul Mechel, din localităţile


Câmpia Turzii şi Turda.

 

Acest proiect a fost demarat la iniţiativa domnului senator Alexandru Cordoş, a fostului ministru pentru dialog social, domnul Liviu Pop, și a prefectului judeţului Cluj, domnul Gheorghe Vuşcan şi a domnului Daniel Don, președinte AJOFM Cluj.

“Întreprinderea socială” reprezintă o continuare a demersurilor realizate până în prezent de către domnul senator Alexandru Cordoș pentru valorificarea potenţialului economic al zonei Turda - Câmpia Turzii, ce are ca scop atragerea de noi investiţii private, în special din afara frontierelor ţării. Județul Cluj a pierdut în ultimii 4 ani peste 20000 de locuri de muncă, aproximativ 10000 fiind din această zonă, ca urmare a sistării activităţii sau a reducerii capacităților de producție ale unor agenți economici importanți, precum Mechel. În acest sens, este necesară demararea și continuarea unor proiecte de anvergură, care vizează dezvoltarea durabilă şi sustenabilă a regiunii și care creează noi locuri de muncă pentru locuitorii județului.

Domnul Alexandru Cordoş a realizat deja o serie de măsuri concrete. În calitate de preşedinte al Grupului de Prietenie Suedia-România, a facilitat realizarea înfrăţirii dintre judeţul Cluj și județul Blekinge din Suedia, acțiune care vizează autorităţile locale, mediul de afaceri şi instituţiile de învăţământ. Tot la iniţiativa dânsului, preşedintele Clubului Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limbă Germană din Nordul Transilvaniei (DWNT), domnul Ludger Thol, s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale din Câmpia Turzii, pentru a discuta posibilităţile de atragere a investitorilor în oraş, ceea ce ar genera noi locuri de muncă pentru locuitorii municipiului. În cadrul aceleiaşi întâlniri s-a discutat despre implicarea membrilor DWNT în elaborarea, în comun, a unei politici de atragere a investitorilor germani la Câmpia Turzii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh