16
Ma, Iul
2 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Thumbnail imageConsilierii locali din Câmpia Turzii, întruniți în plen la convocarea de urgență din partea primarului, au hotărât să aprobe revocarea hotărârii Consiliului local care reglementa, până în prezent, nivelul acestor impozite și taxe. HCL nr. 49 din 24 mai 2012 era actul normativ care stabilea menținerea impozitelor și taxelor la nivelul anului anterior. Actul a fost revocat prin hotărârea luată în ultima zi a anului 2012 de către consilierii locali din Câmpia Turzii.

 

Potrivit prevederilor Codului fiscal, guvernul are obligaţia, prin lege, de a indexa în funcție de rata inflaţiei, nivelul taxelor şi impozitelor locale, existând în acelaşi timp şi obligativitatea autorităţilor locale să indexeze aceste impozite şi taxe locale. Nivelul majorării este, de această dată, de 16,05 % stabilit în urma informațiilor furnizate de Institutul Național de Statistică din România.

La Câmpia Turzii nu au existat discuții în contradictoriu pe marginea majorării impozitelor și taxelor, consilierii locali de aici luând-o ca pe o măsură obligatorie și girând-o ca atare.

Hotărârea prin care s-a aprobat majorarea impozitelor și taxelor locale a fost votată ”pentru” de toți consilierii prezenți la ședința de luni, 31 decembrie 2012, aparținând PSD, PNL și PC, astfel că noul nivel al impozitelor și taxelor locale poate fi aplicat încă din debutul anului 2013. De la ședință au lipsit toți consilierii PD-L și PP DD Câmpia Turzii.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh