Primăria Câmpiei Turzii, în parteneriat cu Organizaţia ECOTIC şi Greenweee International dau startul la cea mai interactivă campanie de informare şi colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), Staţia de reciclare. În perioada 11-13 septembrie 2017, toţi locuitorii Câmpiei Turzii pot aduce deşeuri la Caravana ECOTIC, de la frigidere, maşini de spălat, televizoare sau telefoane mobile şi câştiga premii pe loc.
„Stația de Reciclare” este un proiect lansat de Organizația ECOTIC în iunie 2016 și dedicat în special mediului rural, dar și celui urban din România. După ce a străbătut județele Iași, Brașov, Argeș și Sibiu, Stația de Reciclare, ajunge în oraşul Câmpia Turzii, cu ajutorul Primăriei, al Consiliului Local şi al GreenWEEE International.
În anul 2017, România are o țintă națională obligatorie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de 45%. În acest context, Primăria Municipiului îşi propune să vină în sprijinul cetăţenilor cu soluţii cât mai moderne pentru a micşora numărul deşeurilor care ajung la groapa de gunoi.
Carvana ECOTIC va fi amplasată în Piaţa Tricolorului, în perioada 11-13 septembrie 2017. Intervalul orar de desfăşurare a campaniei este 10:00-18:00 pentru fiecare zi de activitate. Pentru încurajarea predării corecte spre reciclare a electricelor şi electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctul de colectare minim 5 kg cumulate de astfel de deșeuri va primi un premiu instant și va fi înscris într-o tombolă cu premii atractive. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 13 septembrie 2017, ora 18.00.
Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, declară:” Invit comunitatea din Câmpia Turzii să participe la campania ECOTIC prin implicare activă, conştientă, de păstrare a unui mediu sănătos. Fiecare locuitor este partenerul nostru”!
Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.
......................................
Despre ECOTIC:
ECOTIC este o organizație colectivă nonprofit care gestionează deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) în numele a peste 600 de producători și importatori afiliați. ECOTIC asigură și supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare și reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC, în cei 10 ani de activitate. Consultanța promptă și specializată oferită producătorilor de echipamente electrice, baterii și acumulatori este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiți pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicată Organizației ECOTIC, precum și pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.