25
Joi, Apr
2 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pentru a preveni abandonul școlar și pentru a stimula prezența copiilor în grădinițe, Primăria Municipiului Câmpia Turzii, prin Serviciul Public Local de Asistență Socială, demarează programul „Fiecare copil în grădiniță”- implementat deja și la nivel național.

Preşcolarii  proveniţi din familii al căror venit lunar net este de până la 284 lei pe membru   pot beneficia de un stimulent educaţional sub formă de tichete sociale în valoare de 50 lei/lună/copil, cu condiţia frecventării regulate a grădiniţei în perioada septembrie 2017-iunie 2018. Tichetele vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziţionarea produselor alimentare, de igienă, a produselor de îmbrăcăminte şi/sau a rechizitelor.

Încă din anul școlar trecut, administrația locală de la Câmpia Turzii a implementat prevederile Legii 248/2015, care reglementează acordarea de stimulente financiare pentru copiii cu venituri mici care frecventează grădinița. Astfel, în cadrul unităților de învățământ preșcolar din municipiul nostru s-a observat o prezență constantă a copiilor proveniți din familii dezavantajate de la programul educațional.

Potrivit Legii 248/2015, care reglementează acordarea acestor stimulente, frecventarea regulată a grădiniţei este obligatorie pentru preşcolari, fiind admise numai absenţe motivate în baza unor scutiri medicale (care să nu depăşească 50% din numărul total de zile de grădiniță dintr-o lună) sau învoiri de către părinți (cel mult 3 zile pe lună). Prezenţa copiilor este monitorizată de către personalul unităţilor de învăţământ preşcolar şi de către reprezentanţii serviciului de asistenţă socială din cadrul Primăriei municipiului Câmpia Turzii.

Stimulentele educaționale se acordă copiilor din familii defavorizate în condițiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:

  1. a)vârsta minimă a copilului este de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent - copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani;
  2. b)vârsta maximă a copilului este de 6 ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale  1/2011, cu modificările și completările ulterioare, și ale metodologiei de înscriere în învățământul primar;
  3. c)venitul lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, prevăzut de Legea  416/2001privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare., se menționează în lege.

 

 

 

Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, afirmă: "Susțin implementarea programului "Fiecare copil în grădiniță", prin intermediul căruia familiile cu o situație socio-economică precară beneficiază de un ajutor lunar pentru a-și trimite copiii la grădiniță. Această oportunitate constituie o șansă la educație și la o viață mai bună, precum și o măsură care contribuie la dezvoltarea acestora din punct de vedere educațional. Prezența la grădiniță a copiilor preșcolari este o conditie preliminară foarte importantă în reducerea și prevenirea abandonului școlar care survine după grădiniță."

 

Pentru informaţii suplimentare privind întocmirea dosarului şi pentru preluarea solicitărilor, părinţii care îndeplinesc condiţiile  menţionate anterior sunt rugaţi să se prezinte la sediul Serviciului Publical Local de Asistenţă Socială, str.Griviţei,  nr.8A. tel: 0264-366396.

 Program cu publicul: de luni până joi între orele  8:00 – 12:00 şi 14:00-16:00, vineri între orele  8:00-10:00.

 

 

DIRECȚIA RELAȚII CU COMUNITATEA

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh