19
Sam, Ian
42 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography

Raportul de activitate privind acţiunea de capturare a câinilor fără stăpân în februarie 2018 relevă faptul că, pe raza municipiului Câmpia Turzii s-au desfășurat 8 acțiuni de ecarisare a a zonei teritorial administrative.

Acestea au avut loc în perioada 01.02 - 22.02.2018, în baza contractului de servicii încheiat cu Asociaţia Centrul de Ecarisaj Turda, trei dintre acestea la solicitarea primarului municipiului Câmpia Turzii, două la solicitarea viceprimarului, iar una s-a derulat în urma unei sesizări telefonice.

În urma acestor acțiuni, au fost ridicați de pe raza municipiului Câmpia Turzii un număr total de 28 de câini, dintre care 18 au fost masculi iar 10 femele.

Dar iată ce se arată în raportul semnat de șeful poliției locale, Cozmin Alexandru Rotar și responsabilul de ecarisarea teritoriului, medicul veterinar Alin Irimieș: „Acţiunile întreprinse au vizat întreaga zonă a municipiului şi au constat în identificarea şi strângerea câinilor fără stăpân, care circulă liber, fără însoţitor pe domeniul public al municipiului, capturându-se un număr de 28 câini, din care unul a fost identificat ca având microcip. Câinii au fost preluaţi cu proces verbal, în baza formularului individual de capturare, de către echipa de ecarisaj şi transportaţi pentru aplicarea prevederilor legale în adăpostul propriu al prestatorului, amenajat în localitatea Turda, str. Bogata, jud. Cluj”, se menționează în raportul menționat.

În perioada menţionată a existat o singură solicitare pentru adopţia unui câine, acesta a fost sterilizat, vaccinat antirabic, identificat prin microcipare şi înregistrat în RECS (registrul electronic al câinilor cu stăpân), conform prevederilor legale.

Proprietarul câinelui identificat prin microcip a fost notificat în vederea revendicării câinelui și a fost sancționat contravențional conform HCL nr. 58/2017, cu privire la „lăsarea fără supraveghere pe domeniul public a câinilor deținuți.

 

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh