23
Sam, Noi
4 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În anul 2016, primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae LOJIGAN, luând act de situația precară în care se aflau holurile și corpurile comune ale Policlinicii din localitate, a decis înființarea unei Asociații de Proprietari, în parteneriat cu medicii care sunt proprietarii cabinetelor.

În contextul nou-aprobatei Legi a Asociațiilor de Proprietari, administrația locală a Municipiului a convocat, în cursul acestei săptămâni, o ședință ordinară a Adunării Generale a Asociaților de Proprietari Policlinica Câmpia Turzii, str. Avram Iancu nr.33, corp I, pentru a stabili o strategie comună de modernizare și dezvoltare a acesteia.

Primordială, după spusele cadrelor medicale, este investiția în modernizarea ușilor de acces în policlinică, uși vechi și groaie, care nu asigură izolația termică necesară pe timp de iarnă. Ulterior acestei investiții va fi nevoie de repararea treptelor, reabilitarea grupurilor sociale, înlocuirea ferestrelor cu unele de tip termopan și izolarea termică a clădirii.

S-a stabilit ca, pentru anul 2018, fondul de rulment al Policlinicii să fie de 100.000 de lei, dintre care 50.000 vor fi aport de la Bugetul Local al Municipiului Câmpia Turzii, urmând ca aportul medicilor să fie proporțional cu cota de proprietate. Acest lucru a fost votat în unanimitate în cadrul ședinței AGA, urmând a se emite o hotărâre în acest sens.

Un alt subiect al discuției a fost dezmembrarea și întăbularea terenului pe care se află clădirea policlinicii, de asemenea, votată în unanimitate în AGA. Din punct de vedere topografic, se are în vedere delimitarea terenului pe care se află policlinica de cel pe care se află spitalul, fapt care va permite accesarea de fonduri europene destinate dezvoltării spitalului.

De altfel, inclusiv în actualul exercițiu financiar există posibilitatea de accesare de fonduri europene pentru sistemul medical. Prin Axa 8.1 – „investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale„ , se va putea finanța dezvoltarea de cabinete în regim de ambulatoriu de specialitate, care să deservească Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna”.

„Angajamentele pe care administrația pe care o conduc le-a manifestat față de cetățenii Municipiului Câmpia Turzii sunt ferme și vizează dezvoltarea orașului, pe toate palierele, de la social, medical, până la educațional. Tocmai din aceste considerente, este absolut necesar să demarăm procedurile premergătoare accesării de fonduri europene și guvernamentale pentru inovație și în sistemul medical. Sunt încrezător în acest proiect-pilot pentru comunitatea noastră și-l vom duce la bun sfârșit, concluzionând cu implementarea de investiții în Policlinică. Iată că, deși cârcotașii care vorbesc despre distrugerea sistemului medical din Câmpia Turzii nu încetează cu dezinformarea, putem veni în fața cetățenilor cu proiecte reale, cu idei și noutăți demne de o administrație locală eficientă și în beneficiul comunității”, declară Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul Municipiului Câmpia Turzii.

 

 

 

Direcția Relații cu Comunitatea

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh