28
Joi, Mar
20 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La data de 03.03.2019, Grupul 3 Cercetare şi Supraveghere prin Radiolocaţie şi Avertizare Timpurie „General Vasile Mihalache” a împlinit 80 de ani de la înfiinţare.radiolocatie campia turzii

Cu această ocazie, Vineri, 29 martie, de la ora 12.00, în parcul Ionel Floaşiu din Municipiul Câmpia Turzii se va desfăşura ceremonia militară prilejuită de sărbătorirea celor 80 de ani de existenţă.   

La eveniment au fost invitate să participe personalităţi militare şi civile din structurile centrale ale Ministerului Apărării, Statului Major al Apărării, Statului Major al Forţelor Aeriene, comandanţi de mari unităţi şi unităţi, cadre militare în rezervă şi retragere, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi ai unor instituţii publice.
 
Cu acest prilej, Drapelul de luptă al Grupului 3 Cercetare şi Supraveghere prin Radiolocaţie şi Avertizare Timpurie „General Vasile Mihalache” va fi decorat cu „Ordinul Virtutea Aeronautică în grad de cavaler cu însemn pentru militari”, ceremonia încheindu-se cu defilarea personalului şi un survol executat de aeronave aparţinând Bazei 71 Aeriană ,,General Emanoil Ionescu”.
 
Totodată, la acest eveniment, Biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Cluj va fi prezent cu un stand de promovare a profesiei militare, unde va fi prezentată oferta educaţională a instituţiilor militare de învăţământ precum şi procesul de recrutare a candidaţilor pentru formarea profesională iniţială a personalului militar în activitate.
 
În cadrul standului, celor interesaţi să urmeze o carieră militară, le vor fi prezentate realităţile profesionale şi sociale specifice mediului militar, condiţiile concrete de muncă şi de viaţă precum şi oportunităţile de evoluţie în carieră.
 
***
Grupul 3 Cercetare şi Supraveghere prin Radiolocaţie şi Avertizare Timpurie „General Vasile Mihalache” este continuatorul tradiţiilor istorico-militare ale Postului de Pândă teritorial nr. 11 Turda, înfiinţat în baza ,,Legii nr. 938 pentru apărarea antiaeriană activă şi pasivă a teritoriului”, din 03.03.1939;
 
Chiar dacă de-a lungul timpului, structura a fost supusă transformărilor, schimbându-şi atât denumirea, cât şi organizarea, unitatea şi–a păstrat vreme de 80 ani, misiunea de bază – Supravegherea neîntreruptă a spaţiului aerian.
 
Plecând de la premisa că supravegherea spaţiului aerian, în contextul actual de securitate, este un domeniu de interes în care se investeşte din ce în ce mai mult, iar Radiolocaţia, armă din care unitatea noastră face parte, stă la baza informaţiilor care se obţin din spaţiul aerian, considerăm că aceste manifestări reprezintă o oportunitate de a dovedi încă o dată unitatea celor care slujesc Forţele Aeriene şi Armata României, demonstrându-ne utilitatea şi totodată arătând că suntem în sprijinul populaţiei şi al ţării.
 
Anii care au trecut de la înfiinţarea primelor structuri de „pândă şi alarmă”, rudimentare pentru zilele noastre, continuând cu înfiinţarea în anul 1955 a Radiolocaţiei, iar mai apoi cu modernizările de ultimă oră în ceea ce priveşte tehnica militară, au constituit trepte ascendente spre afirmarea şi confirmarea identităţii atât a armei cât şi a unităţii.
 
În toţi aceşti ani, Radiolocaţia şi-a dovedit utilitatea atât în mediul militar cât şi în cel civil, fiind cea care veghează neîntrerupt cerul patriei şi totodată, transmite datele despre situaţia aeriană la Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă în vederea prevenirii populaţiei asupra pericolului aerian.
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh