27
Sam, Apr
1 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vineri 19 iulie 2019, de la ora 17:00 va avea loc cea de-a XIV-a ediție a festivalului de folclor „Flori de pe Arieș”. Acesta va debuta cu „Parada Portului Popular”, astfel că începând cu ora 17:00, ansamblurile festival folclor campia turziiparticipante vor defila din fața sediului Impozite și Taxe Locale spre Primăria Municipiului Câmpia Turzii și până la Piața Tricolorului, în următoarea ordine: 

- Ansamblul Folcloric MUGURELUL – Câmpia Turzii

- Formația de dansuri tradiționale maghiare TULIPAN – Câmpia Turzii

- Ansamblul Folcloric ZABOK - Croația

- Ansamblul Folcloric ARDELEANA, veterani – Câmpia Turzii 

Atât la Primăria Câmpia Turzii, cât și în Piața Tricolorului, ansamblurile vor oferi scurte reprezentații live de jocuri populare din propriul repertoriu.

După „Parada Portului popular”, de la ora 17:30 va începe reprezentația la scena Teatrului de Vară. 

Prima care va evolua va fi solista, Ștefania Petric, urmată de Formația de dansuri tradiționale maghiare TULIPAN, Câmpia Turzii, Ansamblul Folcloric MUGURELUL, Câmpia Turzii, Ansamblul Folcloric ZABOK, Croația, Ansamblul Folcloric ARDELEANA (veterani), Câmpia Turzii, Ansamblul Artistic Profesionist POROLISSUM, Zalău, Ansamblul Artistic Profesionist MUREȘUL, Mureș. 

De la ora 20:20 este programat recitalul extraordinar susținut de interpretul de muzică populară, Alexandru POP, iar de la ora 21:00 va avea loc festivitatea de premiere a ansamblurilor participante, care marchează finalul evenimentului. 

Concomitent cu evenimentul de la scenă, în Piața Tricolorului va fi amenajată o expoziție de sculptură, a artistului Ovidiu Uram din Urca, și anume: “Țăran”, “Țăranca”, “Spadasin”, “Balansoar”.

De asemenea, pe tot parcursul evenimentului, cei prezenți vor putea admira obiecte “de demult” - paturi vechi, căni, cuverturi și piese de vestimentație, de la Muzeul Etnografic al Văii Arieșului - Asociația Culturală Octavian Păcurar.

Vă așteptăm!

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh