19
Mie, Iun
5 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Conform strategiei naționale de vaccinare, ieri 15.01.2021, a fost demarată etapa a doua a campaniei pentru populația la risc, care cuprinde trei categorii mari, și anume: adulți peste 65 ani, bolnavi cronici indiferent de vârstă și personal cheie din diferite instituții ale statului și sectoare de activitate esențiale.vaccinare
În cadrul celor 10 centre de vaccinare operaționalizate la începutul acestei etape se afla și centrul stabilit la Câmpia Turzii, în cadrul halei agroalimentare Mureșul, unde am realizat toate amenajările și dotările necesare, conform legislației în vigoare, spațiul fiind pregătit pentru preluarea vaccinului în condiții optime și desfășurarea activității de vaccinare începând cu luni, 18.01.2021, în funcție de programările comunității.
Cu toate aceste aspecte, centrul de vaccinare comunitar de la Câmpia Turzii, în platforma de programare națională nu a fost activat, iar activitatea de vaccinare nu va fi demarată din lipsa de personal medical care sa deservească acest centru.
În ciuda eforturilor noastre, ale conducerii spitalului municipal, ale Direcției de Sănătate Publică Cluj, până aseară târziu, în a identifica medici suficienți pentru coordonarea centrului, dar și pentru operaționalizarea activității aici, rezultatul nu a fost cel pe care ni l-am dorit.
Astfel că, există disponibilitate din partea a trei medici de familie care să se lucreze în cadrul centrului de vaccinare, însă doar în câteva zile pe săptămana și într-un program redus, în funcție de activitatea specifică pe care o desfășoară la cabinete. Există și asistente medicale și registratori care au răspuns solicitărilor, însă lipsește medicul coordonator al centrului.
De asemenea, cei trei medici deja existenți, din cauza programului lor de activitate, nu sunt suficienți astfel încât centrul să poată funcționa conform reglementărilor în vigoare, luni-duminică, în program de 12 ore. Le mulțumim dânșilor pentru înțelegerea de care au dat dovadă, în ciuda neclarităților legislative cu privire la remunerare și alte aspecte juridice care încă există. Le suntem recunoscători pentru grija de care au dat dovadă pentru pacienții lor și pentru comunitatea locală, în acest context atât de dificil în care cu toții ne aflăm și le mulțumim, la fel și asistenților medicali și registratorilor, daca ne rămân alături până la clarificarea situației, astfel încât și populația din Câmpia Turzii și zonele arondate să poată beneficia de vaccinare.
Revenim cu un apel către corpul medical din Câmpia Turzii și zonele arondate, de a se alătura eforturilor întregului județ, a întregii țări, astfel încât comunitatea noastră să poată primi un drept pentru care a optat.
 
Primăria mun. Câmpia Turzii
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh