29
Vi, Mar
19 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 Lucrările de amenajare a Complexului de Agrement „La Trei Lacuri” din Câmpia Turzii avansează văzând cu ochii. Derularea lucrărilor poate fi urmărită într-un  video scurt dar concis, realizat de chiar primarul orașului care a transmis live pe Facebook, cea mai recentă vizită a sa pe respectivul șantier.

Vezi și: Simulare video de ansamblu cu investițiile și modernizările dorite în zona de agrement „La Trei Lacuri” (Video)

Iată ce se construiește exact acolo, câtcostă amenajările, iar mai jos puteți vedea filmarea cu stadiul lucrărilor: 

Amenajare zonă cultural -recreativă “Trei Lacuri“ din Municipiul Câmpia Turzii

Status – Proiect aflat în implementare

Amenajare zonă cultural -recreativă “Trei Lacuri“ din Municipiul Câmpia Turzii

Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020-Axa prioritară 13 – Sprijinirea Regenerării orașelor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 9b –Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică și socială a comunităților defavoriate din regiunile urbane și rurale, Obiectivul specific 13.1- Îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii din România.

Status –Proiect aflat în implementare

Descriere – Proiectul integrat “Amenajare Zonă Cultural-Recreativă “Trei Lacuri”, din Municipiul Câmpia Turzii”, urmărește realizarea următoarelor obiective:

– Amenajare Complex Cultural-Recreativ “Trei Lacuri”;

– Reabilitare Drum Vicinal de Acces către Zona “Trei Lacuri”. 

  1. A. Amenajare Complex Cultural-Recreativ “Trei Lacuri”

Proiectul constă în amenajarea unui complex cultural-recreativ în partea de sud a Municipiului Câmpia Turzii.

Se vor realiza următoarele obiective:

-Clădire multifuncțională, formată din 4 corpuri  (corp principal de clădire cu destinația muzeu și săli multifuncționale culturale și expoziționale, corp clădire spații multifuncționale, inclusiv mediatecă, corp clădire administrativă și spații tehnice, piațetă scufundată, amfiteatru exterior cu scenă, clădire cu expozor natural)

-Parc complex, amenajat cu spații verzi pe o suprafață de 102.586,84 mp, teren polisportiv cu tribune, două puncte de observație, loc de joacă pentru copii, pump track, pontoane de promenadă, ponton plutitor, debarcader, pod scufundat, amenajare rețea alei pietonale, piste pentru biciclete, sistem de iluminat, supraveghere video, zonă de relaxare/plajă.

-Clădire cu rol administrativ pentru controlul accesului și paza obiectivului

Corpul principal de clădire cu un regim de înălțime S+P+1 va găzdui un muzeu cu o suprafață expozițională de 941.20 mp, spațiu expozițional ihtiologic la subsol de 264.02 mp, spațiu expozițional cu plante emerse la nivel parter de 350.93 mp, iar la etaj spațiu expozițional cu animale împăiate de 326.25 mp.  Corpul de clădire 4 conține curtea interioară scufundată, de la nivel subsol împreună cu amenajările exterioare, amfiteatrul în aer liber și corpul de clădire cu expozor natural. Curtea scufundată conține un luciu de apă de 62.85 mp, cu bănci de șezut din lemn, perimetrale și o curte de 168.26 mp, în mare parte descoperită, cu mici nișe acoperite în zona acceselor muzeului și al spațiilor multifuncționale, precum și o zonă de mese cu scaune sau canapele.

În ceea ce privește parcul, pe lângă elementele urbanistice enumerate mai sus, se va realiza dublarea cu gard viu a întregului amplasament, se vor amplasa porți de acces auto și pietonale, mobilier urban compus din bănci de șezut cu coșuri de gunoi. Se va amenaja un punct gospodăresc în partea de nord a clădirii multifuncționale, doua zone de parcări pentru biciclete, una la intrarea pe amplasament, cealaltă în zona clădirii multifuncționale, etc.  Sistemul de iluminat se va realiza de-a lungul profilelor de drum în jurul punctelor de interes.

În punctele de interes (precum și în jurul clădirii principale) se vor amenaja spoturi înglobate în pardoseală, în perete sau proiectoare. Sistemul de supraveghere vș vor monta în poziții strategice conform planului de monitorizare din punct de vedere al securității. La intrarea în zona de sud-vest, unde se afla parcarea pentru utilizatori, se va amplasa o casă pază .

  1. B. Reabilitare Drum Vicinal de Acces către Zona “Trei Lacuri”

Lucrările prevăzute sunt de refacere a platformelor carosabile, lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, lucrări de sistematizare a trotuarelor și pistelor pentru biciclete, lucrări pentru reglementarea siguranței circulației.

Valoare – 31.118.716,3 lei, respectiv 6.681.420,57 euro

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh