19
Mie, Iun
4 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
TNL Câmpia Turzii, alături de Asociaţia Liberalism pentru Comunitate, organizează o nouă campanie de donare de sânge - „Donează sânge. Salvează vieţi”.
Campania „Donează sânge. Salvează vieţi” va avea loc în data de 18 Ianuarie 2023, în sala Tim-Tin, din incinta Palatului Cultural ionel Floașiu din Câmpia Turzii, între orele 08:00 şi 13:00, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Cluj și Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” Câmpia Turzii.
Cine poate dona?
Donatorul de sânge poate fi orice cetățean cu domiciliul în România sau cetățean al UE cu rezidență în România care corespunde criteriilor de eligibilitate ale actului donării.
Poate dona sânge persoana care îndeplinește următoarele condiții:
- greutate peste 50 kg;
- tensiune arterială sistolică între 100-180 mmHg;
- puls regulat, 60-100 bătăi/minut;
- nu a suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale;
- nu a consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării;
- nu se află sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine;
- nu a avut antecedente: hepatice, TBC, malarie, sifilis, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie (peste (-) 6 dioptrii), cancer.
Înainte de donare:
- puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe;
- veniți la donare odihniți!;
- nu fumați cu cel puțin o oră înainte și după donare.
Drepturile donatorului:
- eliberarea la cerere a analizelor medicale efectuate (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice);
- eliberarea unei adeverinţe pentru o zi liberă.
- în locul tichetelor de masă, fiecare donator primește câte un card. Aceste carduri sunt încărcate cu valoarea a 7 tichete de masă, în total 66,99 lei.
Atenție! Persoanele care au donat la ultima recoltare de sânge, din data de 12 octombrie 2022, sunt eligibili pentru a dona din nou.
Pentru mai multe detalii privind donarea de sânge și condițiile de eligibilitate, vă rugăm să accesați următorul link: http://crtscluj.ro/
 
 
 
 
All reactions:
48Estera Turdean, Casa Gsm şi alţi 46
 
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh