21
Vi, Iun
3 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ariana este un copil de 15 ani din Câmpia Turzii, luptător și altruist, care își dorește să învingă toate problemele cu care se confruntă (mult prea multe pentru un copil de vârsta ei), își dorește o viață normală.

Problemele ei au început de la vârsta de 11 luni, când din cauza unei presupuse forme complicate de varicela, a făcut mai multe episoade de pareză facială pe partea dreaptă. Situația s-a agravat în timp, în lipsa unui diagnostic concret, ceea ce a dus la lezarea completă a nervului facial drept. Toată această situație a afectat-o și social pe Ariana, devenit foarte retrasă de teama respingerii celor din jur.

În urmă cu doi ani, pentru Ariana au început investigațiile în vederea rezolvării problemei cu care se confrunta. Copilul a început să acuze, tot în acea perioadă și dureri de cap și de ochi. În urma unui RMN s-au depistat două tumori, o hidrocefalie secundară activă și o suspiciune de neurofibromatoza de tip 2.

Pentru Ariana și familia ei diagnosticul a fost unul copleșitor, dar care nu i-a făcut să renunțe, motiv pentru care, de atunci, familia luptă zilnic pentru găsirea celor mai potrivite soluții medicale.

 Din iulie 2021 și până în septembrie 2021 Ariana a suferit 5 intervenții chirurgicale pe creier, fără rezultate, la fel cum a fost și tratamentul cu raze Cyber Knife efectuat în Turcia care a costat familia 15.000 euro (3000 euro provenind din donații).

În urma intervențiilor chirurgicale suferite Ariana a rămas cu sechele:

-pareză facială bilaterală (acum are și pe partea stângă, postoperator; nu poate zâmbi, nu poate mânca sau vorbi fără să își susțină buza de jos cu degetul, nu își poate închide ochii complet, lucru care în timp poate cauza pierderea vederii, iar pentru a evita asta folosește tratament permanent cu geluri oftalmice și lacrimi artificiale);

-tulburare de echilibru (având nevoie de sprijin permanent din partea altei persoane);

-hipoacuzie (citește pe buze, lucru pe care l-a învățat încă din spital);

are un drenaj din creier până în peritoneu, pe sub piele, unde se scurge excesul de lichid- cefalorahidian;

-datorită atâtor operații într-un timp atât de scurt și în același loc, i s-a produs o inflamație a cortexului cerebral, declanșându-i câteva crize convulsive (epileptice)

-psoriazis pe scalp și la nivelul feței, tratamentul fiind foarte costisitor

-postoperator a mai avut tulburări de deglutiție (fiind hrănită pe sondă nazogastrică o perioadă) și de vedere, hipotonie și atrofie musculară, dar fiind o luptătoare, cu multă muncă și ambiție aceste probleme au fost depășite,

În urma ultimelor 2 RMN-uri efectuate la cererea familia s-au mai descoperit 5 tumori mai mici, în zona cervicală si lombară.

Ca și cum toate acestea nu ar fi suficiente pentru familia Arianei, sora cea mica, Sofia de 3 ani este încadrată în grad de handicap accentuat, diagnosticată cu întârziere cognitivă și de .limbaj, necesitând terapii de lungă durată. Din păcate, familia nu mai dispune 'de fonduri pentru a-i oferi asistența de specialitate necesară, mama devenind și pentru ea terapeut.

Problema majoră a Arianei în acest moment sunt tumorile de pe creier!

Familia a contactat Institutul de Neuroștiințe din Hanovra - Germania, unde există posibilitatea extirpării în totalitatea a tumorilor de pe creier, posibilitatea de transplant de nerv facial și anastomoză pentru ca Ariana să își recapete mobilitatea feței și expresia facială. Costurile acestor intervenții sunt, însă, extrem de costisitoare pentru posibilitățile familiei, fiind vorba de aproximativ 150.000 de euro. Familia a încercat în nenumărate rânduri prin diverse acțiuni strângerea acestei sume, însă fără rezultat până în prezent.

Viața Arianei este o tragedie de 14 ani! Doar suferință! Spitale, medici, tratamente, intervenții chirurgicale, speranțe neîmplinite!

Ariana este un adolescent, care nu cunoaște bucuria de a merge la școală, de a avea prieteni, este încercată de sentimente de tristețe, de frustrare, de frică, de deznădejde, pentru că ea a fost și este conștientă de absolut tot ce s-a întâmplat și se întâmplă cu ea.

Ariana are nevoie de un miracol! Ea trebuie să ajungă în Germania, pentru a fi operată! Acest miracol putem fi noi, comunitatea din Câmpia Turzii, care, și în alte situații, nu a rămas indiferentă ta suferințe!

 Împreună putem să-i dăm șansa la viață acestui copil, care are încă încredere ”că Dumnezeu îi va scoate în cale oameni-îngeri”, cum îi place ei să spună, care o vor ajuta!

Puteți face parte din miracol!

Cum? Donând sau sponsorizând (în baza unui contract de sponsorizare) cu Asociația Pro Assisto din Câmpia Turzii, care va colecta sumele donate/sponsorizate și le va înmâna familiei pentru intervenția chirurgicală din Germania, pentru Ariana.

cont R087 BTRL RONC RT02 7262 2605, Banca Transilvania.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh