20
Sam, Apr
20 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Preluare GRATUITĂ DEȘEURI VERZI din data de 16.03.2023

Lucrările din cadrul contractului CL-3 – „STAȚIE DE COMPOSTARE A NĂMOLULUI ÎN STAȚIA DE EPURARE CÂMPIA TURZII” au fost finalizate. În cadrul contractului CL-3 au fost realizate proiectarea și execuția de lucrări de modernizare a liniei nămolului de la Stația de epurare Câmpia Turzii, respectiv o stație de compostare a nămolului cu capacitatea de 3760 t/a., echivalent a cca 10,30 tone/zi, operabilă 24 h/zi [tratare biologică, fără manipulare], 350 zile/an. Lucrările au fost efectuate de Asocierea B.T. BEST TOOLS COMPANY S.R.L. (Lider de asociere) – VOLFTECH ENG S.R.L. (Asociat) – ACOMIN S.A. (Asociat).

Contractul a inclus: proiectare pentru instalația de modernizare a liniei nămolului; elaborarea documentației necesare obținerii autorizațiilor și avizelor necesare execuției; lucrări de construcție; furnizarea și montajul utilajelor și echipamentelor tehnologice, testarea și punerea în funcțiune, dar și remedierea eventualelor defecte apărute în Perioada de Garanție, instruirea personalului Beneficiarului și/sau Operatorului. Durata de execuție a lucrărilor și punere în funcțiune a instalațiilor a fost de 27,5 luni, iar perioada de garanție este de 36 luni. Valoarea contractului la semnare: 11.547.223,00 lei fără TVA.

Începând cu data de 16.03.2023, CAA va prelua GRATUIT, la Stația de compostare a nămolului din Stația de Epurare Câmpia Turzii (a doua intrare, pe strada Livezii FN), de la persoanele fizice și juridice, ca și fracție de amestec în realizarea compostului, fără alt conținut decât VEGETAL, DEȘEURI VERZI - crengi, frunze verzi/uscate, iarbă verde/uscată, reziduuri curățare vie, paie din cereale, rapiță sau porumb, coajă de copac, gard viu, așchii de lemn, rumeguș etc.

 PROGRAM preluare deșeuri verzi : LUNI – VINERI - între orele 08:00 - 13:00.

Ca urmare a finalizării execuției investiției “Stație de compostare a nămolului în Stația de Epurare Câmpia Turzii“, începând cu data de 16 martie 2023, CAA va începe probele tehnologice de realizare a compostului din nămolul deshidratat provenit din  procesul de epurare a apelor menajere.  Conform L181/2020 “compostul este material solid format din amestecul dintre nămol și fracția de amestec: paie din cereale, rapiță sau porumb, iarba verde/uscată, deșeuri verzi (crengi, frunze, reziduuri curățare vie), frunze verzi/uscate, igienizat și stabilizat, obținut printr-un tratament biologic aerob, fiind utilizat ca fertilizant pentru îmbogățirea terenurilor agricole sau pentru producerea de substraturi de cultură (sol).’’

Compania de Apă Arieș S.A. continuă investițiile prin PROIECTUL REGIONAL DE DEZVOLTARE A INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI APĂ UZATĂ DIN REGIUNEA TURDA-CÂMPIA TURZII, ÎN PERIOADA 2014-2020, cod SMIS 2014+ 118679, co-finanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Valoarea totală a Proiectului: 717.492.242,25 lei, din care valoarea co-finanțării din Fondul de Coeziune este de  511.850.395,85 lei, contribuția de la bugetul de stat este de 78.283.001,72 lei, iar contribuția proprie a beneficiarului este de 12.043.538,72 lei. Termenul de implementare al proiectului: Decembrie 2023.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare în localitățile din județul Cluj, regiunea Turda-Câmpia Turzii, incluse în proiect, în vederea îndeplinirii obligațiilor stabilite prin Tratatul de Aderare și Directivele Europene relevante.  În cadrul proiectului se derulează 12 contracte de lucrări, care vizează investiții pe teritoriul a 2 municipii și 11 comune. Prin investițiile derulate în cadrul acestui proiect se urmărește continuarea strategiei de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunea Turda – Câmpia Turzii, pentru o creștere considerabilă a calității serviciilor oferite Compania de Apă Arieș întregii populații deservite.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh