04
Lun, Mar
21 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Surpriză neplacută pentru o tânără din Câmpia Turzii care trebuia să dea examenul teoretic pentru carnetul de şofer. Poliţiştii i-au interzis să intre în sala de examinare pentru că actuala înfăţişare nu semană cu cea din buletin. Fetei i s-a cerut să-şi schimbe buletinul dacă vrea să intre la examen, chiar dacă actul expiră abia peste cinci ani.
Adela Galea a plecat alături de părinţi în Spania în urmă cu doi ani. Acum a venit în vacanţă şi a făcut şcoala de şoferi, pentru că îşi dorea să poată conduce. A urmat cursurile la o şcoala de şoferi din Câmpia Turzii şi a plecat spre Cluj, convinsă că va trece examenul pentru care s-a pregătit temeinic.

Acolo însă surpriză, poliţistul care supraveghea desfăşurarea examenului teoretic nu i-a permis accesul în sală, motivul, nu seamănă cu imaginea din buletin, poza fiind făcută în urmă cu şase ani. Fetei i s-a recomandat să îşi schimbe buletinul, altfel nu va putea să intre la examen.Tânăra este revoltată că oamenii legii nu au încercat măcar să studieze asemănările dintre ea şi poza din buletin, în special fizionomia feţei, care nu s-a schimbat în aceşti ani.
„Urma să susţin examenul teoretic pentru obţinerea carnetului de conducere, iar examinatorul nu mi-a dat voie să intru în examen. Mi-a spus că nu seamăn deloc cu poza din buletin. L-am rugat să se uite la forma nasului, la culoarea ochilor, iar el mi-a vorbit urât” spune Adela Galea.
„Nu am primit-o în examen pentru că nu corespundea fizionomia ei, cu actul de identitate. Potrivit legii, orice cetăţean este obligat să-şi preschimbe buletinul dacă nu îi mai corespunde fizionomia cu poza. Nu a fost vorba doar de părul ei care era vopsit, întreaga fizionomie nu corespundea”, spune comisarul şef Ovidiu Vaiş, şeful Birou de Examinări din Cluj-Napoca.
Adela este indignată pentru că, acum va trebui să facă alte drumuri şi cheltuieli, deşi actul de identitate este valabil încă cinci ani. Tânăra este necăjită şi pentru că timpul o presează si nu înţelege de ce la frontieră actele erau în regula, a putut intra şi ieşi din ţară fără probleme, iar la examenul auto actele nu au mai fost în regulă. Poliţiştii de la examinări nu i-au dat de ales, schimbă actul valabil sau nu intră în examen.
„Când am intrat sau am ieşit din ţară nu am avut nici o problemă. La frontieră chiar nu au fost probleme când am prezentat buletinul. Sunt profund dezamăgită de ceea ce am păţit la examenul pentru carnet. Chiar nu mi se pare normal pentru că buletinul meu expiră în 2013. Din păcate acesta este sistemul la noi în ţară”, mai spune Adela.
Reprezentanţii altor şcoli de şoferi au învăţat din greşelile altora. Aceştia spun că, în momentul în care se preiau documentele pentru inscrierea la şcoală, cartea de identitate este verificată atent şi dacă imaginea nu corespunde cu cea actuală, îşi obligă cursanţii să schimbe documentul tocmai pentru a evita pro-bleme la examenul de la Cluj.
Cursanţii de la şcoala mea nu au avut asemenea probleme. Secretara verifică actele la înscriere şi îi obligă pe cursanţi să îşi schimbe documentul dacă fizionomia a suferit schimbări în timp”, spune Eugen Călinescu, reprezentantul unei şcoli de şoferi din Turda.
Din păcate însă nu toate şcolile dau aceste informaţii celor care urmează cursurile, aşa că sunt destule persoane respinse pentru că poza din buletin diferă de imaginea pe care o persoană o are după câţiva ani.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh