04
Lun, Mar
21 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image Câmpia Turzii. Peste 200 de angajaţi ai SC Cercon Arieşul au organizat o manifestare de protest ad-hoc, dupa ce  producţia fabricii a fost oprită.
Unitatea se ocupă cu producţia de cărămizi şi ţiglă.
Oamenii sunt nemulţumiţi pentru că managerul unităţii nu ar fi achitat contribuţiile către stat de 3 ani, astfel că oamenii nu pot beneficia nici de şomaj, nici de alte drepturi sociale.
Aceasta după ce în urmă cu câteva luni i-a obligat - spun oamenii - să ia credit din bancă pentru cumpărarea de acţiuni ale fabricii, în caz contrar fiind ameninţaţi că vor fi daţi afară din intreprindere.
Lucru care s-a şi întâmplat, spun muncitorii, pentru că mulţi dintre colegii lor au fost daţi afară, iar ceilalţi au luat câteva zeci de milioane împrumut bancar, pentru a-şi menţine locurile de muncă.

Oamenii spun că directorul le-a spus că ei trebuie să primească salarii compensatorii, doar că nu sunt bani.
Asa că, au fost trimişi acasă pe perioada iernii, pentru că datoriile societăţii către distribuitorul de gaz sunt imense, conform spuselor muncitorilor.
În februarie însă, susţine liderul de sindicat, va fi pusă în funcţiune doar o linie modernizată a unităţii şi va fi nevoie de numai 20 de angajaţi.
Preşedintele Consiliului de Administraţie şi director al SC Cercon Arieşul SA, a refuzat să stea de vorbă cu jurnaliştii. I-a primit însă, fără probleme pe şefii locali ai unui partid politic, pe Cristian Haiduc şi Neluţu Moldovan. Prietenii ştiu de ce. Veniţi cu maşina primăriei ca să discute cu protestatarii, cei doi oameni politici, unul consilier local, iar celălalt viceprimar, i-au ascultat pe oameni, apoi au intrat în biroul directorului. Nu am aflat rezultatul vizitei de lucru, dar ştim că se practică şantajul politic indirect.
Adică, să luăm un scenariu ipotetic. O fabrică este condusă de un simpatizant al unui partid, strânge cu uşa muncitorii, în preajma alegerilor. Salariile şi locul de muncă se şubrezesc rapid, iar când oamenii sunt mai disperaţi, pac!, apare, ca prin minune, salvatorul. Cel care îţi rezolvă problemele sau îţi promite cu convingere că ţi le va rezolva, dar cu o condiţie: tu să votezi pe cine trebuie, la alegeri, că dacă nu ... cum să te ajute, că n-are cum. Credeam că vremea acestui gen de relaţie cu omul simplu a apus. Se pare că m-am înşelat. Această prosteală, mai ţine?!
Revenind la cazul real, oamenii vor trebui să acţioneze în conformitate cu legile statului român şi ale Uniunii Europene din care România face parte, pentru a-şi recupera banii. Mai are rost să vă spunem că salariile conducătorilor intreprinderii au fost, în ultimii ani, la un nivel exagerat de mare? Angajaţii SC Cercon Arieşul v-o pot confirma. Ei cu munca de jos, şmecherii cu salariile fabuloase.
Oamenilor nu le rămâne decât să apeleze la instituţiile şi organele abilitate să facă lumină în acest caz. Adică la instanţele de judecată.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh