26
Joi, Noi
76 New Articles

banner electoral PNL

 

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Viceprimarul municipiului Câmpia Turzii cere, prin intermediul unui comunicat de presă, ca primarul Radu Ioan Hanga să solicite
consilierilor locali care au votat schimbarea lui Lojigan cu Gal să plătească sumele de bani care i-au fost achitate primului, ca salarii.

„Azi 15.01.2016, instanța de contencios administrativ – Curtea de Apel Cluj a redactat Decizia Civilă nr. 459/2015, pronunțată de Curtea de Apel Cluj, în Dos. C. 6512/117/2014* prin care s-a respins recursul Consiliului Local și cererea de intervenție a lui Gal Avram, dispunându-se astfel reintegrarea mea în funcția de Viceprimar și plata drepturilor salariale.

În consecință, îl somez public, din nou, pe primarul Hanga Radu, să ia atitudine, singura pe care eu o consider corectă față de cetățenii municipiului Câmpia Turzii, în sensul de a solicita celor vinovați de schimbarea mea ilegală din funcția de viceprimar, așa cum au stabilit cele două instanțe de judecată, să plătească sumele de bani care mi-au fost achitate cu titlu de drepturi salariale.

În ciuda faptului că pentru o perioadă de un an și patru luni am fost privat de a-mi exercita dreptul la muncă, consider incorect și imoral să fiu plătit din banul public, din impozitele și taxele achitate de către locuitori și implicit de mine pentru eroarea și uneltirile altora.

Domnule primar Radu Hanga vă solicit în mod public să îndreptați situația pe care singur ați creat-o și să dispuneți, ca urmare a încrederii pe care cândva cetățenii orașului v-au oferit-o și a funcției pe care o ocupați, adoptând poziția corectă, acum în ultimul ceas, astfel încât să plătească vinovații și nu cetățenii.”, se arată în comunicatul remis redacției noastre semnat viceprimar, Av. Dorin Nicolae LOJIGAN.

Situația este una ambiguă dacă instanța nu a dispus ceea ce cere Lojigan prin acest document. Primarul Radu Ioan Hanga a achitat salariile către Avram Gal în perioada în care acesta l-a înlocuit pe liberalul Dorin Lojigan, iar acum instanța a decis ca salariile pentru toată această perioadă să îi fie achitate lui Lojigan. Dac în sentința redactată de instant nu se precizează obligarea consilierilor locali să-I achite salariile respective viceprimarului reînscăunat, va fi foarte greu, dacă nu imposibil pentru primarul Hanga să le ceară aaleșilor acei bani. Ar trebui să o facă printr-un nou process, care ar duce la noi cheltuieli.

Situația este similară cu cea de la Turda unde Lucian nemeș a fost repus în funcția ocupată temporar de Lucian varo, cu toate drepturile salariale ce-I revin din această restaurație. Și la Turda, ambele salarii ale celor doi viceprimari au fost plătite din bugetul local, adică din banii publici ai cetățenilor, fără să li se impute consilierilor locali care au votat schimbarea.

Vom vedea care va fi poziția primarului Radu ioan Hanga și, mai ales, a Consiliului local din Câmpia Turzii, for în care Lojigan și colegii săi dețin majoritatea și ar putea iniția un proiect de hotărâre prin care să ceară executivului declanșarea procedurilor legale de recuperare a acelor bani de la cei „vinovați” că l-au schimbat pe Lojigan fără să respecte prevederile legale.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh