03
Dum, Mar
13 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Reabilitarea blocului de locuinţe sociale de pe strada Bariţiu din Câmpia Turzii se apropie de sfârşit. În prezent, se lucrează la centrala termică a imobilului, după care urmează semnarea contractelor de către cei care au întrunit punctajul necesar pentru a primi locuinţa într-una dintre noile garsoniere.

Acesta a fost unul dintre cele mai importante proiecte în anul trecut şi rămâne în topul proiectelor sociale pe 2010. În 2008, autorităţile au reuşit să obţină o finanţare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor(45 de miliarde de lei vechi), cu o contribuţie de 11 miliarde de lei vechi de la bugetul local. O parte din aceste sume au fost direcţionate înspre reabilitarea căminului de nefamilişti din cartierul Muncitoresc, a cărui mansardare a început în martie 2009.

 

Darea în folosinţă a celor trei blocuri noi de locuinţe sociale din Câmpia Turzii (cartierul Lut, strada Laminoriştilor şi Bariţiu) nu rezolvă nici măcar jumătate din problemele sociale existente în localitate. Sabin Ghemeş, preşedintele comisiei nr. 4 a consiliului local, responsabil cu protecţia socială, susţine că din cele 634 dosare sociale depuse, doar 258 au fost punctate. În luna iunie 2009 a fost încheiată perioada de depunere a dosarelor, care au fost punctate şi analizate în intervalul iunie-octombrie. În luna noiembrie, cei care s-au simţit nedreptăţiţi au avut dreptul de a depune contestaţie. Au fost înregistrate aproximativ 20 de contestaţii, în urma cărora o parte din punctaje au fost modificate. În prezent, 43 de familii locuiesc în noul bloc social din cartierul Lut, 58 de familii au fost repartizate în blocul de pe strada Bariţiu şi 17 familii în blocul de pe strada Laminoriştilor. „În funcţie de ritmul cu care vom colecta banii de la contribuabili, vom reuşi să acoperim cheltuielile pentru finalizarea proiectelor sociale. Sperăm să putem sprijini mai multe familii care au nevoie de locuinţe, lucru care acum, din cauza lipsurilor, e greu de îndeplinit. Pe de altă parte, am propus nişte reguli stricte pentru actualii locatari. În cazul în care nu îşi plătesc cheltuielile timp de trei luni consecutiv sau sunt indisciplinaţi, li se va retrage dreptul de a locui în aceste imobile şi vor veni următorii pe listă”, susţine Sabin Ghemeş.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh