19
Vi, Apr
20 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

„Nu Primăria Câmpia Turzii și nici primarul Dorin Lojigan au interzis comercializarea păsărilor vii pe raza localității”, este ideea principală care se desprinde din conferința de presă organizată în 21 septembrie de executivul din Câmpia Turzii.

„Vechea administrație a scos vânzătorii de păsări vii din târgul de animale. Aceștia stăteau pe marginea drumului, într-o curbă periculoasă, ceea ce ar fi putut pune în pericolul viața comercianților, dacă vreun șofer mai grăbit ar fi scăpat controlul mașinii. Am făcut demersuri către Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor pentru găsirea unei soluții benefice pentru comercianții de păsări. Răspunsul directorului Ioan Oleleu a fost unul fără echivoc, în esență că nu-și pot reconsidera decizia întrucât legislația din domeniu nu permite sub nicio foră comercializarea păsărilor vii în târgurile de animale”, a explicat primarul Dorin Lojigan.

Acesta a mai arătat că respectiva problemă este una la nivelul întregii țări, după apariția Ordinului nr. 77/2015 pentru modificarea şi completarea Normei sanitar-veterinare privind condiţiile sanitar-veterinare de funcţionare a târgurilor de animale vii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 45/2010.

Publicm alăturat documentele care confirmă afirmațiile făcute de primarul Câmpiai Turzii. Acesta a mai precizat în cadrul conferinței de presă că sfătuiește pe toți posibilii comercianți de animale să se adreseze, prin petiții și alt gen de documente, conducerii DSV Cluj și chiar A.N.S.V.S.A (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Controlul Alimentelor) pentru a se încerca o schimbare a legislației din România.

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh