20
Sam, Iul
3 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Consiliul local Câmpia Turzii a aprobat ieri fără rezerve cotizația anuală, aferentă lui 2012, pentru susținerea activităților Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECO-METROPOLITAN Cluj, entitatea care se ocupă de gestionarea problemei deșeurilor în județul nostru. Cotizația anuală stabilită pentru Câmpia Turzii, aprobată de aleșii locali, se ridică la 3929 lei. Totodată, consilierii locali l-au mandatat pe primarul Ioan Vasinca – sau în absența acestuia pe viceprimarul Ioan Moldovan - să voteze favorabil, în cadrul Adunării Generale a Acționarilor, pentru aprobarea cotizației anuale și a bugetului de venituri și cheltuieli.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO-METROPOLITAN Cluj are ca principal obiectiv implementarea şi monitorizarea derulării proiectelor de investiţii în infrastructura tehnico-edilitară aferentă Serviciului de salubrizare al localităţilor, inclusiv realizarea investiţiei aferente Proiectului ”Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Cluj”, prin accesarea de fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 76.453.255 de Euro din care finanţarea Fondului European de Dezvoltare Regională reprezintă 38.773.186 de Euro, finanţarea de la Bugetul de Stat al României va fi de 8.723.967 Euro, diferenţa de 28.956.102 Euro urmând a fi asigurată de judeţul Cluj. Proiectul prevede în principal închiderea şi ecologizarea depozitelor urbane de deşeuri menajere neconforme, construirea unui Centru de Management Integrat al Deşeurilor în municipiul Cluj-Napoca şi realizarea a trei staţii de transfer în comuna Mihai Viteazu (care va deservi zona Turda - Câmpia Turzii și localitățile limitrofe), Gherla şi Huedin.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO-METROPOLITAN Cluj este o asociaţie constituită în data de 25 mai 2009 de către Consiliul Judeţean Cluj împreună cu cele 81 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Cluj. Anul trecut, reprezentanții comunităților membre au aprobat în cadrul unei Adunări Generale a Acționarilor „Planul Anual de Evoluţie a Tarifelor”, conform rezultatelor estimative ale Analizei cost-beneficiu, precum şi cofinanţarea proiectului privind managementul integrat al deşeurilor.

De organizarea și dezvoltarea acestei asociații s-a ocupat fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica. Președintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECO-METROPOLITAN Cluj este Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh