20
Sam, Iul
3 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

La Câmpia Turzii, de Ziua Eroilor,  orașul și-a cinstit înaintașii cu aceeași pioșenie ca de fiecare dată de când Ioan Vasinca a fost primar, chiar dacă de această dată edilul a lipsit, motivat de ușoare probleme medicale. Sărbătoarea ortodoxă cunoscută sub numele de “Înălţarea Domnului” este totodată una dedicată celor mulți, cunoscuți ori necunoscuți, care au renunțat la viața lor pentru ca familiile și urmașii lor să-și păstreze proprietatea și libertatea pământului strămoșesc.

În miezul zilei, sute de locuitori ai Câmpiei Turzii, enoriași ai diferitelor parohii ortodoxe dar și membri ai unor partide sau organizații cultural patriotice și-au dat întâlnire la primărie. Acolo s-a oficiat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor la Troiţa Martirilor Neamului Românesc. După acest într-o disciplină demne de trupe instruite, patrioții din Câmpia Turzii s-au încolonat pentru deplasarea spre Cimitirul Eroilor. Aveau în frunte steaguri tricolor, dar și prapori cu sfinți ai bisericii strămoșești.

 Ajunși la cimitir, oamenii au desfășurat  un protocol pentru depunere de coroane, într-un spirit de exemplar fair-play de dincolo de viață și de
moarte, la Obeliscul Comemorativ al   Ostașilor Sovietici  unde  fanfara  “Promenada” a interpretat un marş  funebru. Abia apoi reprezentanții instituțiilor din oraș, a partidelor sau a diferitelor organizații și firme au depus coroane la Obeliscul Comemorativ  al Ostașilor Români. Fanfara “Promenada” a intonat acolo ”Imnul Eroilor”, în timp ce oamenii se succedau pentru depunerea omagiului. Desigur că depunerea de coroane la cimitirul eroilor sovietici este o cutumă apărută după preluarea combinatului metalurgic de către rușii de la Mechel, un obicei care va înceta, cu siguranță, odată cu concedierile care vor urma, foarte posibil, în următoarea perioadă. Fair-play-ul românesc are și el o limită. Se numește obligație sau interes.

 

 

 
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh