25
Joi, Apr
3 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ziua Recoltei, ajunsă la cea de-a X-a ediție, a fost sărbătorită la Câmpia Turzii. Jocuri popular, interpreți și rapsozi din același domeniu al muzicii, au făcut deliciu iubitorilor de folclor în timp ce gospodarii se ocupau cu cumpărăturile necesare pentru umplerea cămării.

Mii de oameni s-au perindat pe la tarabele doldora de legume și fructe oferite de producătorii agricoli din zonă. Oferta a fost generoasă iar prețurile accesibile, astfel că gospodinele din Câmpia Turzii și nu numai, pot acum să-și umple cămara de bunătăți.
 Cei mai mulți producători au fost din comuna Viișoara, aceștia fiind felicitați de primarii din Câmpia Turzii și Viișoara.

„Vremea ne ajută, avem parte de un timp, chiar dacă friguros, dar nu plouă. Suntem alături de domnul primar Roman, de la Viișoara, care a venit cu câteva standuri, spun eu, reprezentative  pentru ceea ce înseamnă produsul românesc tradițional. Avem ca invitați producători locali din întreaga zonă a Arieșului, le mulțumesc pe această cale, și vă doresc tuturor distracție plăcută și să dea Domnul să avem parte de multe alte ediții de acum încolo”, ne-a declarat primarul Dorin Lojigan.

La rândul său, primarul din Viișoara, Ioan Roman, a spus: „Ca în fiecare an, ne bucurăm să participăm la Câmpia Turzii la Ziua Recoltei, Ne-am prezentat numai cu produse agricole de calitate, produse de cetățenii din Viișoara. Vreau să mulțumesc  primarului din Câmpia Turzii că ne-a invitat și în acest an. Prin organizarea Zilei Recoltei arătăm că respectăm munca țăranului, a omului de la țară, care produce mâncare atât pentru ai săi cât și pentru orășeni. Cred că munca celor de la țară merită respect, iar acest respect nu are termen de prescripție. Îi felicit pe toți producătorii, mai ales pe cei din Viișoara”, a transmis Ioan Roman, primarul comunei Viișoara.

Nici viceprimarul localității gazdă nu a trecut peste sărbătoarea tradițională fără s o puncteze așa cum se cuvine: „Astăzi, în Piaţa Unirii din municipiul Câmpia Turzii celebrăm sărbătoarea abundenţei - adică cea de-a X-a ediţie a ZILEI RECOLTEI. Este un adevărat prilej de sărbătoare pentru agricultorii noştri locali să-şi expună rodul muncii lor depus pe parcursul anului, în cadrul acestui eveniment. Vă îndemn, să vizitaţi standurile de legume şi fructe pregătite special pentru dumneavoastră de către producătorii locali şi să cumpăraţi din multitudinea de produse oferite de aceştia. Felicit pe toţi producătorii agricoli locali pentru eforturile depuse de-a lungul anului şi consider că noi, ca şi consumatori suntem în măsură să-i apreciem în totalitate. Vă doresc sănătate, putere de muncă şi recolte cât mai bogate!”, a postat viceprimarul municipiului Câmpia Turzii, Róbert István SZABÓ, pe pagina sa de Facebook.

Cu voia bună au fost responsabili cei din cadrul ansamblurilor folclorice Mugurelul și Ardeleana dar și soliștii vocali Cristina Chiper, Vlăduța Lupău și Lucian Drăgan.

 

Ineditul l-am lăsat la urmă, dar nu putem încheia fără să spunem că niște persoane inimoase, în frunte cu Dragoș Pădurariu, Sebastian Sucală și Mihai Rusu, bucătari care au gătit la ceaun pentru familiile sinistrate rezultate în urma incendiului din zilele trecute de pe strada Vasile Goldiș din Câmpia Turzii. Felicitări lor și celor care i-au ajutat. Au mai mâncat din mâna lor și multe alte persoane care au participat la Ziua Recoltei.

Aici găsiți o galerie foto de peste 50 de fotografii de la eveniment: http://turdainfo.ro/index.php/galerii-foto/167-photos/9309-ziua-recoltei-la-campia-turzii-5-septembrie-2016

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh