17
Lun, Iun
9 New Articles

Campia Turzii
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Plecând de la experienţa acumulată în ultimii ani, înfinţarea unei şcoli de fotbal în municipiu este benefică pentru copiii şi tinerii din Câmpia Turzii şi zonele învecinate, care vor avea şansa să se dezvolte sănătos şi armonios şi deasemenea să fie pregatitţi profesional şi sportiv pentru a putea face faţă cerinţelor impuse de sistemul profesionist din fotbal, sistem în care vom urmării să ajungă cât mai mulţi dintre cursanţi.Rolul unei astfel de academii este de a implementa o nouă profesie în zonă ,de a reda încrederea părinţilor că prin sport copiii lor se pot realiza profesional şi material.

Dorim ca această organizare să reprezinte de fapt o şcoală pentru calificarea oamenilor în meseria de fotbalist. Precizez faptul că această şcoală este un concept unitar legat de pregătirea fotbalistică,şcolară şi de petrecerea timpului liber.În viitor, pentru cursanţii din clasele superioare(liceu) ea va cuprinde cazarea, masa şi antrenamentele într-un tot unitar sub supravegherea permanentă a celor care vor răspunde de activităţile şcolii.

Luând ca model alte şcoli de fotbal din ţară (Gheorhe Hagi,Gică Popescu) şi din străinătate (Ungaria, Polonia, Germania, Italia) , cu care am avut multiple schimburi de păreri am ajuns la cocluzia că această zonă centrală a ţării are suficient potenţial pentru acest proiect.Ne  referim în special la talentul nativ al copiilor din oraşul nostru (ne aducem aminte cu plăcere de fraţii Voroneanu,de Mureşan, Nicu Radu, Silvăşan, Şandru, etc) , care se pierde în perioada junioratului din cauza condiţiilor de pregătire precare , a lipsei antrenorilor de valoare care să-i pregătească tehnic, tactic, psihic, fizic şi nu în ultimul rând pedagogic,deoarece fotbalistul profesionist din ziua de azi trebuie să fie civilizat, educat şi cunoscător a cel puţin unei limbi de circulaţie internaţională.

Plecând de la aceste premise dorim  un parteneriat între PRIMĂRIE (Consiliul Local Câmpia Turzii),MECHEL Câmpia Turzii şi CS SPORT LINE deoarece toate îşi pot aduce contribuţia la realizarea acestui proiect.Prin acest parteneriat s-ar înfinţa Asociaţia Sportivă Industria Sârmei 1921, ca suport juridic şi în structura acesteia - Academia de Fotbal "GHEORHE VORONEANU" sub forma unei asociaţii sportive. Numele Academiei este reprezentativ pentru trecutul fotbalului din Câmpia Turzii şi am dori sa fie un impuls pentru viitorii cursanţi ai şcolii.

Prioritatea numarul unu a noastră va fi punerea la punct a Bazei Sportive (vestiare, tribună, dormitoare, sala de mese, teren, etc.) pentru buna desfăşurare a antrenamentelor şi activităţilor conexe. Acelaşi lucru îl vom urmări şi la Terenul de fotbal din cartierul  Lut.  Pentru protejarea terenurilor gazonate în perioadele nefavorabile, este imperios necesară construirea unui teren sintetic în incinta Bazei Sportive, precum şi a unui poligon de antrenament.

Acest proiect se va întinde pe o perioadă de patru-cinci ani,la finele căruia Academia se va putea gestiona singură .În primul an, începând de jos în sus, se va forma corpul de antrenori specializaţi pe categorii de vârstă. Vom înfiinţa grupa de începători( 6-7 ani) printr-o mediatizare la nivelul gradiniţelor şi claselor primare.Va urma grupa de pitici (8-9 ani) ,care este formată în acest moment ,dar vom încerca şi cooptarea copiilor din localităţile învecinate. Aceste doua grupe se vor pregăti după metodele şcolilor din Franţa şi Anglia şi vor participa la turnee organizate în ţară şi străinătate de colaboratorii noştri. Estimăm la aceste două grupe circa 50-60 cursanţi.

Vor urma apoi grupele de Juniori C,D,E care sunt afiliate Asociaţiei Judeţene de Fotbal, grupe existente şi în Câmpia Turzii şi la  Şcoala de fotbal din Turda. Se va face o selecţie de la ambele cluburi şi aşa fiecare grupă va avea două echipe înscrise în campionat şi anume: E1 şi E2 (10-11 ani), D1 şi D2 (12-13 ani),C1 şi C2 (14-15 ani). Divizarea grupelor se va face în urma unor selecţii la care vor participa toţi antrenorii, pe criterii valorice , pentru a se putea munci optim şi a avea rezultate maxime. Printre obiective,  ne propunem clasarea în primele 3 locuri pentru primele echipe şi în primele 7 locuri  pentru celelalte. Preconizăm  un număr de 80 -100 cursanţi.

O altă parte importantă  a proiectului este  înfinţarea grupelor de Juniori republicani A şi B ,grupe care nu au mai existat de la desfinţarea ISCT. Vom urmări cooptarea unor antrenori cu nume şi cu experienţa (având în vedere că trebuie sa fie  licentiaţi a UEFA ). Se vor organiza selecţii multiple şi permanente şi având în vedere că cursanţii acestor categorii sunt elevi de liceu,vom încerca împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean să înfiinţăm o clasă de sport la unul din liceele din localitate pentru a le putea oferii cursanţilor şi o pregătire şcolară împreună. Oricum la aceste categorii se va intensifica nivelul de pregătire (antrenamente  dimineaţa şi seara, combinate cu şcoală şi ore pregătitoare). La aceste grupe va fi nevoie de antrenor cu portarii, un preparator fizic şi  un doctor. Aceste gupe  vor cuprinde 50-60 cursanţi.

După patru ani de activitate ne propunem să realizăm 200 cursanţi la Academia de Fotbal, împărţiti ăn 10 grupe, o echipă de seniori înscrisă în divizia C (jucători pănă în 23 de ani). Estimăm că la aceea dată, minim 3 jucători crescuţi de Academie vor face parte din loturile echipelor de liga I şi minim 10 din loturile echipelor de liga II,moment în care Academia ar trebui să devină profitabilă şi ar putea să se susţină singură financiar.

Membrii fondatori şi cei care vor implementa faza iniţială a proiectului sunt :

Primarul municipiului Câmpia Turzii – preşedinte de onoare

 

Olteanu Sorinel Vasile ( dir. Mechel , Preşedintele fostului Club Sportiv, ISCT)

Şandru Valentin ( fost fotbalist ISCT,  ,,U’’ Cluj, antrenor atestat FRF, licenţiat A, UEFA)

Voroneanu Arghir ( fost fotbalist  ISCT şi antrenor)

Tothazăn Gicu Octavian ( om de afaceri , fondator al şcolii de fotbal Sport Line)

Băginean Vasile- inginer

Zamfir Costin-membru

Hiriza Ioan -secretar

Jucan Florin- inginer

Maior Corneliu Adrian - economist

CONSILIUL LOCAL CÂMPIA TURZII

COMISIA DE INVĂŢĂMÂNT CULTURĂ, CULTE  SPORT ŞI TURISM,

PREŞEDINTE,

Petre POP

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh