Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” organizează cea de-a V-a ediție a proiectului de lectură intergenerațională ”Vreau să-mi citești”, care se va desfășura la Secția pentru Copii din zona centrală.
Scopul acestuia este transformarea copiilor participanţi în cititori mai buni decât au fost, creşterea vizibilă a numărului lecturilor pe care le parcurg cu plăcere, dar şi redescoperirea importanţei lecturii în familie. Proiectul, care se desfăşoară prin experimentarea unor tehnici de lectură atractive, cu diverse tipuri de texte, însoţite de jocuri, exerciţii de imaginaţie şi creativitate, prezentarea unor noţiuni elementare de istoria cărţii, fragmente de filme ilustrative, lecturi animate cu teatru de umbre sau marionete, activităţi practice la care pot fi ajutaţi de părinţi sau bunici, îi invită pe copii să descopere, la fiecare întâlnire, ce aventură palpitantă poate fi o carte.
” Biblioteca este locul ideal pentru deprinderea de a citi, multitudinea și varietatea cărților fiind o ofertă tentantă, iar bibliotecarul are cunoștințele necesare pentru transmiterea mai departe a deprinderilor de lectură către părinți și bunici.” (extras din textul proiectului inițial ”Vreau să-mi citești”-Idei de 15.000 de lei+)
În acest an participă cinci familii. Proiectul, care face parte din categoria celor care au ca scop educația pentru lectură a copiilor, cuprinde cinci ateliere ce se desfășoară între 27 septembrie și 25 octombrie, în zilele de miercuri, de la ora 17. El a fost inițiat de Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”, Cluj-Napoca și a fost finanţat de către Fundația IREX, la prima ediţie din anul 2013, prin « Proiectul Idei de 15.000 de lei + ». Toate ediţiile ulterioare, desfășurate la Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” Turda, inclusiv cea din acest an, au fost finanțate prin sponsorizare.
Informații suplimentare : Nicolina Halgaș ,tel. 0264 313837
Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Local, pe baza Legii bibliotecilor nr. 334/2002. Ea datează din 1951, iar în prezent are o colecție enciclopedică de 110.000 volume, trei puncte de lucru (secție pentru adulți și copii în zona centrală și o filială în cartierul Oprișani), servicii tradiționale și moderne pentru utilizatori de toate vârstele.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.