21
Joi, Mar
67 New Articles

Cultură
Typography

Iată cum sună anunțul postat chiar pe pagina de Facebook a artistei și sciitoarei turdene: „Ai intre 16-18 ani, esti din Turda, iti doresti sa faci cursul de desen cu emisfera dreapta ( intre 19-22 iulie) ? Ai de facut doar atat: sa-mi trimiti pana marti seara ora 20 ( 17 iulie) un eseu in care sa-mi vorbesti despre tine, despre dorinta de a invata sa desenezi si sa-mi spui cum ai putea, la randul tau sa dai acest cadou mai departe. Astept eseul tau la adresa de Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Voi alege doi participanti dintre cei care imi vor trimite eseuri si voi anunta miercuri dimineata castigatorii”, anunță Iudita Pelea.

Cei interesați, nu ezitați, dați curs invitației!

-------------------------------------------------------------------------

Despre curs:

Ce se intampla daca faci acest curs??
Din privitor devii creator
Ti se schimba perspectiva de a vedea
Devii sensibil la detalii
Reusesti sa te cunosti mai bine
Vei reusi sa cunosti senzatia de “atemporalitate”
Vei reusi sa faci liniste in mintea ta

CAUTAREA FERICIRII SI DESENUL CU EMISFERA DREAPTA
E foarte important sa ne stim bucura de viata nu doar sa o traim.Pentru asta avem nevoie sa ne gasim o preocupare creativa prin care sa reusim sa ne exprimam trairile.O astfel de preocupare este desenul si pictura.Desenul cu emisfera dreapta este o cale spre a reusi sa-ti realizezi un asemenea vis, de a reusi sa exprimi prin linii si culoare trairile tale, chiar sa devii un veritabil artist.

In decursul celor patru zile de curs toti participantii reusesc sa traiasca o stare de bine. Ulterior vor reusi sa readuca in viata lor acea liniste, ori de cate ori simt nevoia, sa readuca in viata lor candoarea copilariei si vor incepe sa coboare mai adanc in procesul autocunoasterii. Prin performanta celei de a patra zile in care iti vei desena autoportretul, ajungi mai aproape de sinele tau, vei reusi sa darami niste ziduri pe care le-ai construit de-a lungul anilor in jurul tau.
Avantajul modului emisferei drepte( care este pasiva,are vedere de ansamblu, creatoare, intuitiva) este ca ea te elibereaza de sub stapanirea emisferei stangi (care este rationala , concreta, orientata in timp, lineara).Starea de bine vine din faptul ca reusim sa facem emisfera stanga sa se odihneasca sa “taca” si pentru o perioada e liniste. Atingem o stare similara cu meditatia, o stare de constiinta modificata asemanatoare chiar cu starea indusa de meditatie.
Iata cateva caracteristici ale modului de emisfera dreapta;
- Ai senzatia ca timpul sta in loc, nu percepi trecerea lui
- Nu simti nevoia sa folosesti cuvinte. Percepi sunetele dar nu intelegi cuvintele, daca cineva iti vorbeste ti se pare un efort sa-l intelegi
-Esti focusat, atent, te simti una cu procesul creator
- Esti increzator
- Nu mai gandesti in cuvinte ci in imagini
- Cand iesi din modul de emisfera dreapta te simti odihnit
Cursul are o componenta puternica de dezvoltare personala si autocunoastere.

--------------------------------------------------------------------

Pentru mai multe informații, accesați pagina Iuditei Pelea sau https://www.facebook.com/desencuemisferadreapta?ref=tn_tnmn

http://iuditart.daportfolio.com/

http://juditpelea.blogspot/

 

http://iuditapelea.ro/Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh