25
Joi, Apr
3 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sute de elevi, însoțiți de părinți şi cadre didactice, din aproape 35 de şcoli din județele Bistrița Năsăud, Caraș-Severin, Cluj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, festival colegiu emil negrutiuTeleorman și Vaslui participă azi, 31 mai 2019, la Festivalul bunătăţilor tradiționale de la Turda. Manifestarea, aflată la cea de-a VII-a ediție, este organizată de Colegiul ,,Emil Negruțiu” Turda, cu sprijinul Primăriei Turda, Inspectoratului Școlar Județean Cluj și Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.

Festivalul debutează la ora 10.00, cu primirea invitaților, dar și cu o paradă a costumelor populare, după care participanții se vor întrece în cadrul mai multor secțiuni. Astfel, în cadrul secțiunii creație literar-istorică, vor prezenta, în format video, monografiile localităţilor de provenienţă, iar în cadrul secțiunii creație artistică va fi parada şi prezentarea costumelor populare tradiţionale. La artă culinară, vor fi amplasate standuri cu produse tradiţionale agroalimentare naturale şi/sau conservate, iar  în secțiunea creație folclorică, tinerii vor interpreta cântece populare și vor prezenta dansuri tradiționale din zona de proveniență. Ca moment de senzație, va fi organizată și o scurtă paradă a cailor care vor fi aduși, special, de la Florești.

La finalul competiției, un juriu de specialitate va desemna câștigătorii la toate secțiunile.

Manifestarea va continua cu un spectacol folcloric, susținut de interpreți locali și invitați: Ana Georgeta Balla și Narcisa Balla, Eugenia Corpodean Ciceu, Dolfina Aștilean, Maria Roșu, Cornel Ionuț Ciubotaru, Maria Bratiș, Daniela Crișan, Mihai Papariga, Felicia Tout, Mihaela Toșa, Diana Beldean, Bianca Cionca, Nicoleta Hădărean, Sorin Ionel Brăileanu, Florina Trif și Marian Anca.

Festivalul Bunătăţilor Tradiționale de la Turda are ca scop dezvoltarea interesului elevilor din învățământul preuniversitar pentru cunoașterea, păstrarea și transmiterea portului popular, a tradițiilor și obiceiurilor specifice locale și dezvoltarea dragostei pentru valorile românești.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh