25
Joi, Apr
5 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asociația „Comorile Turzii” în jurul căreia s-a format un grup minunat de cetățeni cu spirit civic, a organizat o minunată serată culturală la Restaurantul din incinta complexului comercial Solaris.

Cea mai cunoscută acțiune a grupul a fost cea de curățire și îngrijire a Cimitirului Eroilor din Turda în ultimii trei ani.serata culturala

Președintele asociației, Emil Bara, a consemnat pe paginile de socializare despre evenimentul de aseară: „Mulțumiri celor care au reușit să fie prezenți la această acțiune. Dar mulțumirile trebuie îndreptate in primul rând artiștilor care au produs această seară faină. Ne-au cântat și încântat: Denisa Rusu din Turda, Ilea Sonia, Drule Raluca, Vâtcă Manuela, Suciu Ștefănuț, toți din Mihai Viteazu, sub atenta coordonare a domnului Alexandru Făgădar. Mulțumirile noastre si pentru dansatorii de la ansamblul FII MOȚILOR din Mihai Viteazu, coordonați de domnul Ioan Cuc. Un îndemn personal pentru toți părinții: îndrumați copiii sa învețe dansul si cântecul popular”.

Serata a conținut diverse momente culturale, cu precădere de folclor autentic.

Prezentator a fost cunoscutul și îndrăgitul solist vocal Alexandru Făgădar.

Ovidiu Todea a fost autorul unei expuneri cu prezentarea unor piese piese din colecția personală „Viața la țară”,  Invitat special a fost Indrei Ratiu, fiul celui care ne-a părăsit prea devreme exact acum două decenii, și care a vorbit cu emoție despre tatăl său, prilejuind celor prezenți obținerea unnor informații inedite despre marele om politic.

Despre proiectul legat de Cimitirul Eroilor au vorbit inițiatorul acestuia, Daniel Doboș, și  Manuela Moldovan, managerul proiectului, o acțiune civică, apolitică, la care au participat voluntari din mai multe partide dar și persoane apolitice, grup din care autorul acestor rânduri este onorat să facă parte.

Manuela Moldovan: „Unul din proiectele de suflet al asociației a fost și este Redam Demnitate Eroilor Nostri (reabilitarea Cimitirului Eroilor din Turda, abandonat de 30 ani) ,proiect care a unit prin scopul nobil comun, oameni deosebiți, fără culoare politica, romani, maghiari, tineri și seniori demni. Asociația promovează tradiția, dansul , muzica Românească interpretata de maeștrii și tinere vlăstare.Ieri a fost despre ei, despre noi, despre Eminescu și Ion Ratiu. Despre Eroii din trecut și eroii de azi! Cu mulțumiri și respect pentru toți!”

Serata culturală a fost un succes, un prilej de reîntâlnire a celor care s-au cunoscut cu prilejul acțiunilor de îngrijire a Cimitirului Eroilor, eveniment de suflet despre care organizatorii și participanții spun că îl vor repeta cât mai curând.

Video:

https://www.facebook.com/moldovan.manuela.1/videos/4058233090857336/?t=0

https://www.facebook.com/silviubybycu.paculea/videos/196285011417613/

 

 

 

 

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh