25
Joi, Apr
5 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pictorul turdean Cornel Vana, continuă să-și treacă în palmares expoziții de marcă peste hotare, în capitale europene cu vastă tradiție în artă, în general, și în pictură, în special. La cei 63 de ani ai săi – împliniți chiar ieri, ocazie cu care îi urăm „La mulți cornel vana madrid spaniani”, maestrului – Cornel Vana are zeci de expoziții personale sau de grup în foarte multe orașe din țară, dar și peste hotare. Această expoziție este a doua la care participă în Spania, dar Cornel Vana a expus și în Franța, Ungaria, Suedia, Grecia, dar și la Florența (Italia) ți în capitala Marii Britanii, ori în Colorado (S.U.A.)

Dealtfel, numai în Franța, în colecții private, se află peste 35 de lucrări ale pictorului turdean, dar picturile sale au ajuns și în Franța, SUA, Suedia și alte țări.

„Mă bucur mult să particip la o expoziție de înaltă ținută, de data asta în țara lui Don Quijote la Galeria GOYART  din Madrid, cu un număr de trei lucrări, prezentate de criticul de artă Gorgonio Sanjuan”, mărturisește pictorul turdean.
Lucrările aparțin unui amestec dintre real și imaginar văzut ca un repertoriu exploatat în vaste forme de plasticieni ce aparțin trecutului glorios al picturii.
Amprenta compozițiilor poartă numele de „Parabola fiului risipitor", „Exorcistul" dar și a lumii rurale cu „Praguri transilvane".
Compozițiile sunt într-o cheie umanistă, o lecție despre formă și conținut și cu o abordare subtilă a expresiei umane legate indisolubil de materie, spirit și formă.

Caracterul religios al demersului plastic în acord deplin cu sufletul mereu în căutare și cădere în păcat.

Expoziția de grup, găzduită de Galeria Goyart, din Madrid, va fi deschisă publicului turdean din 18 până în 25 martie 2020.

Vernisajul va avea loc în 19 martie de la ora 19.30.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh