20
Sam, Apr
20 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Anul 2020 a adus cu sine o mulțime de încercări și a afectat toate domeniile, cultura fiind unul dintre acestea. Deși a trebuit să regândim modul în care ne desfășurăm activitatea, deși a trebuit să renunțăm la multe dintre proiectele pe care doream să le teatru turdaimplementăm, am reușit totuși să facem din acest an unul de succes la Teatrul Național Aureliu Manea Turda, dat fiind situația pandemică.

Am avut șase spectacole în premieră, am ținut, în cadru restrâns și în aer liber „Festivalul Internațional de Teatru Turda”, primul festival de teatru în 2020, am participat la spectacole în țară și în continuare pregătim evenimente pentru a întâmpina publicul turdean cum se cuvine în momentul în care ne vom putea revedea.

„Teatrul Național Aureliu Manea Turda este o instituție de prestigiu care face performanță cu un colectiv bine pregatit gata de a face față oricărei provocări. Festivalul Internațional de Teatru de la Turda este printre primele festivaluri de teatru din România și primul festival desfășurat în condițiile anului 2020. Magia artelor și întâlnirile culturale din cadrul festivalului aduc plus valoare comunității, creează un pilon cultural solid în regiune.” – a declarat Cătălin Grigoraș, manager TNAMT

În 2019 am dus spectacolul „Trix Show” peste ocean, l-am pus în scenă în Toronto, Canada iar în urma acestei experiențe am fost invitați în aprilie 2020 să jucăm spectacolul în Montreal, Canada. Din păcate, Festivalul s-a anulat din cauza pandemiei de Covid-19 cu promisiunea de a reveni în Montreal în 2021 sau 2022 în funcție de evoluția situației epidemiologice la nivel mondial.  Așteptăm cu nerăbdare momentul în care vom putea participa din nou la festivaluri de teatru din întreaga lume. Până atunci, vom fi prezenți la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional de Literatură și Teatru „Liviu Rebreanu”. Ediția din acest an se va ține online, iar în data de 27.11.2020 de la ora 20.00 puteți urmări spectacolul „S-a întâmplat într-o joi”, de Elise Wilk, regia Laura Moldovan, distribuție: Valentin Oncu. Pentru a urmări spectacolul accesați: https://www.facebook.com/PALATUL.CULTURII.BISTRITA unde va fi difuzat live la data și ora mai sus menționată.

Dintre spectacolele în pregătire menționăm: „Tutun și praf de pușcă (pentru nervi și oase)”, după piesa „Fără cartușe, Max!”, de Nelu Ionescu, regia Filip Odangiu, distribuție: Valentin Oncu, Cătălin Florea. "Van Dan - 10 ani de sânge murdar", regia și scenografia sunt realizate de Dragoș Călin iar în distribuție îl avem pe Vali V. Popescu. „Oracol” – spectacol cu Grațiela Bădescu, text – Rucsandra Pop, muzica – Alexandru Condurat, Matze.

Pentru a fi la curent cu toate noutățile cu privire la activitatea TNAMT, vă invităm să ne urmăriți pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/teatruturda sau pe site-ul https://teatrulaureliumaneaturda.ro/.

Deși ne întristează fiecare zi în care nu putem fi alături de publicul nostru drag, muncim în continuare cu aceeași dedicare pentru a ne pregăti pentru reîntâlnire. Până atunci, rămâneți sănătoși și în siguranță! – Iulia Cuc, PR TNAMT

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh