”Ne dorim ca oamenii care lucrează cu noi să înțeleagă că scopul principal, dar subtil, pe care dorim să îl atingem, este felul în care ne simțim atunci când facem anumite lucruri. Cum le ziceam și colegilor mei, important nu este produsul final sau exercițiile în sine, pe care le desfășurăm în cadrul proiectului CINEstory, ci experiența prin care am trecut și pe care am acumulat-o.
Mi-ar plăcea să fie pusă în evidență libertatea de exprimare prin artă, care este, din punctul meu de vedere, destul de puțin aprofundată. Un alt lucru foarte important este ca oamenii să reușească să își exprime sentimentele, trăirile, printr-o metodă creativă, care să nu impună bariere și care să le ofere posibilitatea de a gândi liber. Câți dintre noi simțim că vrem să oferim lumii o parte din noi? Toți.
Cultura nu mai trebuie să fie neglijată! Trăim prin artă, fie că vrem sau nu. Iar arta, la rândul ei, trăiește prin noi. Nu aș vrea să fac acum o diferență între sprijinul oferit culturii și cel oferit altor domenii, dacă vreți să spunem așa, cu toate că e una cât se poate de clară. Suntem într-un context neplăcut, într-o pandemie care a dat aproape totul peste cap, dar vreau să gândim pozitiv și să credem că lucrurile vor reveni la normal.
Încurajez artiștii să nu își piardă farmecul, iar pe cei din jurul lor, să le ofere energia și susținerea de care au nevoie.” – Dragoș Pleșa, coordonator proiect CINEstory
O formă sustenabilă care vine în ajutorul educației sociale este cultura. Prin cultură, iar în cazul nostru cea cinematografică și a cititului, gândirea critică poate fi dezvoltată, stimulând reacții diverse și oferind posibilitatea de expunere publică a părerilor fiecăruia prin și idei solid structurate. Stimularea ideilor, a spiritului de observație, a ingeniozității și a creativității este necesară pentru realizarea unor filme, iar crearea unor cadre organizate în care publicul țintă poate să își expună trăirile personale este discutată la un nivel destul de mic.
Contribuția dumneavoastră poate avea un impact puternic în industria cinematografică și nu numai. Susținând inovația, autenticitatea, frumusețea artei, antreprenoriatul și tinerii implicați în proiecte culturale, activitățile pe care le desfășurați vor putea ajunge la un public mai larg, iar impactul creat de această susținere va crește vizibil modul în care societatea evoluează prin ochii cu care vedeți lumea.
Cum puteți sprijini proiectul CINEstory?
Prin transfer bancar sau BT Pay: RO95BTRLRONCRT0561306101 cu specificația ”DONAȚIE CINESTORY” - contul Asociației Potaissa Art sau prin Revolut la nr. de telefon: 0756415620 cu specificația ”DONAȚIE CINESTORY”
Vă rugăm să verificați adresa de e-mail după ce donația a fost efectuată. Veți primi din partea Asociației Potaissa Art un e-mail cu dovada efectuării donației și un contract de donație, la cerere.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.