26
Vi, Apr
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Galeria de Artă Valer Suciu a fost inaugurată expoziția de pictură a Cristinei Oprea intitulată 30 + 1.

Așa cum a explicat artista, este vorba de 30 de ani de activitate în domeniul picturii și încă unul, cel prezent.

Artista mărturisește: „Toate lucrările sunt compoziții și fiecare are o emoție și o trăire. Sunt lucruri pe care eu le-am întâlnit în peregrinările mele, în concediile mele și, cumva , a mers pe ideea care mă fascinează și  mă bântuie de mulți, mulți, ani, între spirit și materie. Pentru că, de fapt, asta suntem, și materie și spirit. Și nimic nu se poate face fără Dumnezeu!”, a spus artista la vernisajul expoziției sale.

Criticul de artă Eugen Cojocaru, aflat la București fiind implicat în filmarea unui lung metraj, a transmis un mesaj filmat, referitor la lucrările Cristinei Oprea, de pe simezele Galeriei de Artă turdene. „Cele 15 tablouri sunt o unitate stilistică, simbolică și cromatică. Femeia e alfa și omega lumii noastre, în care ea este sau un înger copil, sau un înger femeie. Terra e văzută și vizualizată ca un rai.  Foarte interesant că natura este tratată impresionist, în timp ce figura femeii este tributară unor stiluri diferite. Cristina Oprea ne încântă ochiul și spiritul cu această impresionantă colecție care ne oferă un puternic suflet de artist complet”, susține criticul.

Colegul artistei expozante, Oleg Rusnac, la rândul său pictor și referent la Casa Municipală de Cultură Turda, a ținut să sublinieze: „Toate tablourile Cristinei Oprea au niște simboluri, pe care noi le știm, de fapt, și sunt conturate bine în pictură.  Însă puțin știu ce înseamnă un porumbel- Sfântul Duh, legate de religie... Îmi place foarte mult că sala noastră a devenit și mai frumoase cu lucrările colegei mele, este ceva aparte, și îi dorim inspirație pe mai departe pentru realizarea altor și altor lucrări noi”, afirmă Oleg Rusnac.

Cântărețul de muzică folk, Felix Rațiu, și-a adus aportul la reușita evenimentului interpretând câteva melodii în deplină armonie cu lucrările expuse.

Expoziția Cristinei Oprea rămâne deschisă până la data de 14 septembrie și poate fi vizionată la Galeria de Artă „Valer Suciu” din Turda, intrarea fiind liberă.

 Înregistrarea vernisajului expoziției, realizată de colegul Marian Oprea, o puteți viziona aici: https://agoramedia.ro/index.php/teline-v-video/51-video/14341-vernisaj-cristina-oprea-la-galeria-valer-suciu

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh