Pe locul martirizării Voievodului de-a lungul timpului s-au ridicat troiţe comemorative. Doamna Stanca, cu încuviinţarea principelui Gabriel Bathory, a ridicat o cruce care a durat până pe la 1830. În 1923 Comitetul Femeilor Ortodoxe din Turda a realizat o troiţă sculptată, care în 1977 este mutată la Muzeul de Istorie din Turda. În locul ei este ridicat falnicul obelisc, opera sculptorilor Marius Butunoiu şi Vasile Rus Batin, care marchează locul mormântului voievodului. Pisania are sculptat sigiliul lui Mihai Viteazul şi inscripţia: „Aici odihneşte Mihai Vodă (1593-1601), domn al Ţării Româneşti, al Ardealului şi a toată Ţara Moldovei”. Pe monument, în anul 2013, regretatul artist Iosif Berindei confecționează şi montează o cruce, lucru mai dificil de realizat în timpul comunismului.
Miercuri, 28 mai 1919, Turda, Regele Ferdinand I și Regina Maria au participat la primul dintre marile parastase pe câmpia turdeană unde a fost omorât Mihai Viteazul.
Pentru a marca 420 de ani de la moartea Voievodului Mihai Viteazul, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda a realizat în 2021 o Carte Poștală comemorativă, de colecție.
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.