27
Sam, Apr
1 New Articles

Cultură
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În luna septembrie a.c., când bibliotecarele de la Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda au pictat pro-bono pereţii Secției de pediatrie a Spitalului Municipal Turda, Dl Dr Dobre Mihăiță, Șeful Secției de pediatrie din Spitalul Municipal Turda, a apelat la noi cu rugămintea de a organiza o minibibliotecă pentru copiii internați aici. De aceea, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” Turda vă invită să ne fiți alături în perioada 23 octombrie- 8 decembrie 2023 la Campania umanitară de colectare de cărți pentru copii ”Mini-bibliotecă pentru sănătate la Secția de pediatrie a Spitalului Municipal Turda” pentru a oferi sprijin micilor pacienți în perioada internării. În medie la această secție sunt internați săptămânal între 15-20 copii, în general de vârste mici. Pentru pacienți, cărțile sunt binevenite, pentru că le oferă posibilitatea de a-și ocupa timpul cu o activitate plăcută, iar terapia prin lectură este foarte apreciată în întreaga lume.

Ajutați de comunitate, dorim să ducem lumea minunată a cărților într-un spațiu în care grija pentru sănătatea corpului trebuie dublată de preocuparea pentru sănătatea minții pentru a le oferi pacienților și aparținătorilor o activitate în perioada internării. Cartea este un pansament pentru suflet, iar în lungile ore și zile petrecute în spital, timpul poate fi un aliat și nu un dușman. Haideți alături de noi ca să facem viața mai ușoară pe parcursul spitalizării, copiilor internați!

Alături de comunitate am făcut lucruri frumoase și cu alte campanii. Reconstruim biblioteci împreună! În 11 august 2021 am ajutat la refacerea fondului de carte a Bibliotecii Ocoliș care a trecut prin inundații catastrofale, în ianuarie 2022, împreună cu voi am adunat cărți pentru Biblioteca comunală Triteni, iar în 10 martie 2022 am donat cărți pentru biblioteca Liceului Teoretic ”Josika Miklos” Turda. Deci știm că se poate! De aceea vă așteptăm să vă alăturați acestui proiect menit să aducă alinare pe chipul copiilor internați în spitale. Dacă copiii sau nepoții Dv au crescut, puteți aduce zâmbetul pe buzele copiilor spitalizați cu cărțile acestora pe care nu le mai folosesc și le puteți dona.

Demersului nostru s-a alăturat deja și Dl avocat Tudor Tomșa-Stoian, prieten vechi al instituției noastre, care a demarat campania de colectare de cărți pe grupul de Facebook ”Read for Free”.

Cei care vor să doneze cărți pentru micii pacienți au timp să o facă până în 8 decembrie a.c. Pentru că majoritatea copiilor internați au vârste mici, cărțile donate vă rugăm să fie adecvate copiilor de grădiniță și celor din ciclul primar și să fie noi sau într-o stare cât se poate de bună.

Vă așteptăm cu donațiile la Filiala Oprișani a Bibliotecii Municipale ”T Murășanu” Turda situată în fostul internat al Liceului ”Liviu Rebreanu” Turda, la parter, (intrarea se face de pe Strada Macilor nr 1), între orele 9:00 - 15:00.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh